-

låtar á la 2009

(jaja, de låtarna JAG tycker är 2009 iaf)


-

ho ho ho, god jul!

det här är nog första vita julen på år och dar. här hemma är det även en ganska ovanlig jul. bara jag, mamma och bror hemma nämligen, och så jocke då som har kommit förbi lite idag. stackaren jobbar, och fick slänga sig iväg från matbordet för att åka ut och styra upp katrineholm lite. tycker synd om lilla ella också, som har fått åka iväg till doktorn idag för krupp och öroninflammation. och pappa, som sitter fast i usa för tillfället. inatt kommer det en man hit och hämtar viktiga papper till pappa, och åker direkt över till usa med dom. den mannens jobb är att åka fram och tillbaka över jorden med viktiga papper och dylikt. förstå vilket jobb! aaah.

min julafton har iaf varit otroligt mysig och lugn. fina klappar, men alldeles för mycket mat i magen dock. jag bävar för att brottas med min klänning imorgon.. det kommer bli en kamp att få på sig den, det kan jag lova!

nej, nu blir det svensson, svensson tätt följt av sagan om de två tornen. lovely

-

allting känns helt underbart just nu. snön är överallt, bara några dagar kvar till jul, adam är tillbaka från lofsdalen (vågar knappt erkänna hur mycket jag faktiskt saknade honom..), bror är hemma igen, bredells är tillbaka i staden, fin lön kommer in på kontot imorgon, och det bästa utav allt, jag har fått tag på en lägenhet i linköping! HALLELUJAH MOMENT IT IS! 1 mars får jag en egen liten lägenhet i ryd. glädjerus i hela själen. ibland känns det bara som att allt är helt perfekt. ungefär som nu. kan det vara så att allting bara faller på plats och blir bra ibland?

 

nu ska jag ha kvalitetstid med bror min


-

min mamma är så rar. hon bjöd på lite glögg, och undrade varför jag nästan spydde av att dricka det. berättade lite fint då om min första fylla, och att den innehöll på tok för mycket glögg. min första fylla som var för x antal år sedan. mina kära mor har varit så lyckligt ovetande fram tills idag.. naw.

varit uppe sen fyra imorse. syster åker över till andra syster i usa idag, och jag hängde med jocke upp till arlanda för att lämna henne och agera sällskap på hemvägen. blev en sväng förbi kista galleria också för att bränna dom sista pengar jag har. precis det rätta för mig att göra, nu när jag försöker hitta lägenhet.. jovars.

-

jag bara älskar att leta lägenhet!

-

träning, kvalitetstid med slash och kvällsmys med martina. det är vad jag har hunnit med idag. är nästan klar med alla julklappar nu, har nog aldrig inträffat förut! jäkligt bra gjort för att vara mig. inte lika bra gjort att kolla på skräckfilm med martina, och sen inse att man sover i ett öde hus inatt. det känns som att någon med vax-ansikte och långt svart hår står och tittar in genom fönstret bakom mig. spooky..

-

jag och emilia tyckte det var en jättbra idé att kila iväg till gymmet halv nio nu på morgonen. det känns inte alls som en lika bra idé just nu.. kroppen värker efter gårdagens träning, och mina ögon är inte riiiiktigt öppna än. fan för att vara hurtig..

-

snön trillar fortfarande ner, och jag bara myyyser. jag vet inte riktigt om allt står rätt till hos mig när det kommer till snö. ni börjar nog tröttna på min jul-dyrkan, men jag får liksom inte nog. att snön bara piskar en i ansiktet när man cyklar någonstans, det gör liksom ingenting. och att det tar dubbelt så lång tid att ta sig någonstans, det gör liksom inte heller någonting. och man kan dra på sig stora, mjuka luvtröjor under jackan, och ha hur mycket halsdukar och mössor och vantar på sig. nu ska jag sluta tjata om snön..

min pizzamuffins-deg är på jäsning och ska strax överfallas av mig. det här kan verkligen gå hur som helst..

-

pju, x antal jul/födelsedagspresenter införskaffade. irrat runt på staden med mor senaste timmarna. jag är nöjd. lyckades även lura till mig lite fina ting. fin dag. nu ska jag träffa martina på en liten promenad om fem minuter, sen hem och laga pesto-kyckling, iväg och träna med emilia, sen hem och baka pizza-muffins! jag är helt bakig av mig idag känner jag. jag blir såhär på julen. sen ska jag peta in nejlikor i apelsiner också! jajjemän.

men först ska jag ut och kyssa snön lite.

-

jag drömde om min drömlägenhet inatt. mitt hjärta gick lite i bitar när jag vaknade imorse och förstod att den inte var min.. köket var helt underbart, och vardagsrummet var bättre än bäst. är det såhär det kommer vara nu tills jag hittar en vacker lägenhet?

-

vill ha hem en viss man från lofsdalen nu också.. buhu, buhu!

-

åh, på söndag kommer syskonen bredell hem, hallelujah i mitt hjärta. allt blir lite, lite vackrare här på lasstorp när dom befinner sig i grannhuset. jag bara älskar att försöka komma igenom buskarna i hörnet av trädgården för att komma till deras trädgård. synd att våran lilla gång börjar växa igen. nu måste man nästan lägga sig på magen och kravla över.. kommer ihåg när vår älskade granne göte en vacker dag tog fram häxsaxen och klippte upp en stor gång mitt i busken (utan att fråga någon om lov). aah, det var tider det. ge mig helg, NU!

-

imorse var jag dum och tog grisspruta. sitter här och bara väntar på att mina händer ska börja domna bort, och att kroppen sakta men säkert ska svika mig. för att inte tala om smärtan i armen. jag ångrar mig, djupt. tänk om jag börjar gå baklänges snart? så kan det va. bror och hans fru har precis varit här och myst lite. blev helt lycklig av att berätta för honom att jag tänker fördriva min tid på sjukhuset i linköping i vår. jag tror att han på allvar blev lite glad att hans lillsyrra kommer vara i samma stad.

nu ska jag lägga mig i soffan och invänta invaliditeten!

farväl.

-

 -

snön dalar ner utanför fönstret, och jag är på julhumör


-

baah, ska blocka emilia från msn nu, annars slutar det illa..

-

älskade, underbara fredagkväll. legat helt orörlig i soffan framför sista säsongen av oc senaste timmen. hur skönt som helst. träningen tog ihjäl mig idag kan man ju lugnt säga. blev lite halvbitter när jag kom dit och skulle byta om, och insåg att jag inte alls hade slängt ner mitt träningslinne i väskan, utan att min fina klänning låg där nere i botten istället. mysigt. lika bitter blev jag nyss när jag insåg att jag glömt att sätta på plattan under äggen som jag håller på och kokar. ska göra skagenröra, och hungern bara river i mig.. tiden går på tok för sakta just nu!


-

jag är trött i varenda liten åder i min kropp. en hel vecka på dagis känns kan jag ju säga. men mysigt har det varit. jag vill ha ett litet knyte att mysa med. en liten ettåring typ, som jag kan ha några timmar om dagen att bara gosa med. sitta och krama och pussa på. usch, jag har blivit så kramig på senaste tiden. adam är påväg till lofsdalen nu, så honom kan jag inte heller krama på. det är illa. min rara, älskade katt kommer att bli nermyst totalt ikväll. det blir tvångsmys framför idol!

nu ska jag få i mig nått att äta, sen blir det (trotts min totala trötthet) en sväng ner till friskis med emilia. hallelujah!

-

ja men sådärja. vaknade imorse och kände att "oj, jag vill nog börja plugga". har därför precis tackat ja! bära eller brista. vad är det värsta som kan hända liksom? ska börja leta efter lägenhet här i staden nu också, för att flytta till linköping första terminen skippar jag nog. ska däremot ringa min bror i linköping och berätta att jag nog kommer våldgästa honom och hans fru hyffsat mycket i vår. han jobbar på sjukhuset, så han ska få lära mig allt han kan också. ååh, kom precis på hur mysigt det kommer bli att få träffa honom lite oftare. det här blir nog bra det!

fjärde heldagen på dagis idag. att göra smällkarameller med barnen är att leka med döden. blivit halvklippt i fingrarna hela dagen. barn med saxar är creepy. bakat pepparkakor har jag också gjort (även fast jag mest åt pepparkaksdeg). jag får utlopp för all min julkärlek på dagiset. lovely!

adios

-


-

faaan vad jag är splittrad just nu. hjälp. låg precis på gränsen till att bli antagen tror jag, och det ska ju tydligen vara ännu svårare att komma in på hösten. tänk om jag tackar nej till att börja i vår, söker i höst igen, och inte blir antagen? hemma i ett och ett halvt år? NEJTACK. men börja med en utbildning som jag inte alls känner för att börja med just nu.. det kanske är ännu dummare? åååh.

-

första antagningsbeskedet är här! och se på fan, än så länge är jag antagen till sjuksköterskeutbildningen i linköping!

nu ska jag iväg och köra frukostmys med barnen.

-

heldag på dagis och träning avklarat. jag vet inte om det är för att jag är trött och bara allmänt risig, men det är någonting som ligger och gnager i mig..

-

idag är det en sån där dag. en sån där dag då allt känns lite, lite fel. trött, mår illa och har fortfarande inte blivit av med min satans förkylning. att jag ska iväg till dagis snart och vara kvar där till 17.30 känns inte sådär jättelockande. jag vill hellre krypa ner under täcket och vara kvar där hela dagen..

-

baah. bara mer och mer förkyld för var dag som går. fredagens spektakel gjorde väl heller inte saken bättre, men det var det värt! jobb hela nästa vecka också, så är inte riktigt läge att bli mer förkyld. blir en lugn dag med massa, massa, massa c-vitamin. men först ska jag kila och hoppa lite på adam så han vaknar. jag har det tråk.

-

trött, seg och förkyld med ett dunkande huvud. försöker få tag i emilia för lite träning dock (pyttepytte lite träning..), sen ska jag fördriva min dag med hanna. det var alldeles för längesen vi sågs, inte bra på en fläck. sen måste jag få tag på martina, sofie och sofie också och styra upp lite kvalitetstid. och så måste jag hitta någon fin present till bror min som jag kan skicka iväg med sarah och jocke. deras tur att våldgästa göteborg nu. avundsjukan river i mig.. och hungern också känner jag nu!

-


 -

mitt snösinne säger mig att det är dags snart.. jag känner det i hela själen!

-

trött. älskar när folk är sjuka och borta från jobbet. det är sånt jag lever på nu förtiden. jobbade 6.30 - 16.30 i måndags, och 9 - 16 idag. imorgon blir det ytterliggare lite jobb, 8.30 - 17. det är ganska skönt att personalen inte har kommit på min totalt opedagogiska sida än.. inte lika skönt att jag äcklas så av barn. när man sitter och äter med dom, och dom slickar sig på fingrarna och tar i allas mat direkt efter. eller när dom sitter och äter med fingrarna, struntar i att tvätta händerna och vill torka av sina händer i mitt ansikte och hår. det är mysigt det.

nu ska jag gäspa sönder mig en stund

RSS 2.0