-

hatar att sitta med basgruppsarbete såhär kvällen innan det ska vara klart. lite planering tack. jag som trodde jag nästan var klar.. känner mig lurad. men med en stor kopp oboy (det har tagit mig ett helt år att köpa hem det, tur att adam var här och styrde upp i helgen) och kvällsmacka så börjar det sakta men säkert bli avklarat. jag har iaf haft en helt underbar helg. adam är inte särskilt förtjust i thelma och hulda dock. men det ger sig nog med tiden. dom är för fina mina små flickor!

nu ska jag nog snart sova. är så förfärligt trött. sovmorgon till 13.00 imorgon. lycka. men ska vara i skolan vid 12 och hjälpa malin att ta bort lite stygn efter sin leverfläcks-operation. passar på att leka sjuksköterska när jag får chansen liksom.

godnatt

-


-

film och mys. såhär borde det alltid vara. imorgon firar jag och älsklingen 16 månader. det firar vi med att inte skiljas från varandra förens på måndag. bästa presenten någonsin. jag har aldrig längtat såhär mycket efter att få bo tillsammans med min adam. tänk den dagen då det alltid kommer vara såhär. himmelrike.


-

tvätten är tvättad och upphängd, disken är diskad, råttburen är städad och hälften av tisdagens uppgifter är så gott som klara. älskar när man får lite gjort om dagarna. nu ska jag fördriva resten av torsdagskvällen framför någon bra film. antingen blir det breakfast at tiffany's eller black swan. beslutsångest.


 -


-

idag känns allt lite, lite bättre. statistiken känns mer begriplig, och handledaren ulla var över förväntan. hon påpekade till och med att hon låter väldigt strikt och att folk tar illa upp, men att hon aldrig menar något elakt. great. min basgrupp verkar även vara väldigt bra. pjuu.

ledig imorgon. 14.00 står jag på tågstationen och tar emot älsklingen. ska göra klart alla uppgifter inför tisdag ikväll så att jag har hela helgen ledig. men innan jag börjar plugga ska jag släpa ner min gigantiska tvätthög till tvättstugan och haffa en tvättmaskin. varför tycker man att det är så jobbigt att tvätta och skjuter upp det tills det verkligen inte går längre? det är ju bara att ta sig till tvättmaskinen, slänga i tvätten, hämta tvätten en timme senare och hänga upp den? knasigt. det är ju inte lika jobbigt som att diska.

nej, tvättstugan nu då.

-

min största fobi (förutom spindlar) är att stå och prata inför människor. att bli upptvingad framför min klass på seminarie är något jag kan gå och oroa mig för månader innan det är dags. bara tanken på det får mig att känna en sådan fruktansvärd ångest och rädsla. jag skulle aldrig ens komma på tanken att räcka upp handen under en föreläsning och fråga något. min puls ökar, jag blir helt iskall och svettig om mina händer och jag blir helt tom i huvudet. jag kan knappt få fram ett ord. det är en ren och skär skräckupplevelse för mig..

så, what to do? jo, det enda rätta - att ta tag i det. jag har precis anmält mig till en kurs. en kurs i att våga prata inför folk. jag har insett att efter varje seminarie jag klarar av så kommer det alltid ett till. så nu under våren så ska jag och malin (henne lyckades jag också lura med) gå en kurs på HU där man lär sig träna bort detta. jajjemän, nu jävlar!


-


-

min hjärna är helt slut. tredje dagen i termin 3 avklarad, och jag är livrädd. började med kursen statistik idag. kändes som att jag var tillbaka på marions matte-lektioner, absolut värsta tänkbara scenariot. den 15 februari ska jag veta allt om olika mätnivåer, ordinaler, IQR och massa annat statistiskt. det blir rå-pluggning. det kommer det bli hela våren. min nya handledare är nämligen ingen mindre än ulla - termin 3's högsta boss! hon verkar hur bra som helst, men hon är tydligen den strängaste läraren på hela HU nästan. det är skräckblandad förtjusning jag har inför detta.. igår fick jag även veta att jag ska ha hand om egna patienter under VFU:n den här terminen. jag ska ha helt eget ansvar för sisådär 2 patienter. mitt hjärta klappar i turbofart.

förövrigt kom csn idag. efterlängtat. så nu har jag betalat räkningar. försökte betala in 48 miljoner till wasa kredit, men dom tackade nej. har även promenerat hem från skolan för tredje dagen i rad idag. inte dumt alls. ska göra det till en vardaglig vana.

nu ringde dom precis från igelkotten och frågade om jag kunde jobba inatt. åååh jag vill så gärna. har förresten fått sommarjobb där i sommar. helt underbart.

nej, plugga lite statistik nu då.

-

första dagen på termin 3 avklarad. kändes faktiskt riktigt bra att börja igen. jag har praktiskt taget varit ledig sen 22 december, så nu är det dags att börja göra lite nytta igen. hade bara upprop och en föreläsning idag. och en lång lunch som jag, maja och malin utnyttjade med en promenad längs ån. jag promenerade även hem från skolan idag med rebecka. nu ska jag börja träna på riktigt. nästa vecka köper jag gymkort, sen ska jag promenera hem från skolan nästan varje dag. punkt slut.

det känns bra att vara tillbaka i linköping. kan det vara för att jag nu är sambo med två små damer med svansar? jajjemän. rått-töserna thelma och hulda (osäker på namnet hulda, svårt med namn ju!) bor nu tillsammans med mig. kalla mig barnslig eller vidrig som har råttor, men jäklar vilken skillnad det gör att ha husdjur. det är tråkigt att inte fler människor förstår vilket bra husdjur en råtta är. renliga, mänskliga och så galet söta. men jag ska allt visa er.

nu ska jag krypa ner i sängen och kolla på csi, sen blir det att sova. sjukt trött, som alltid..

-

snark. somnade inte förens runt 6 imorse efter mycket vridande och vändande. vaknade vid 7 igen när mamma kom hem från jobbet. somnade vid 8, vaknade halv 10, somnade snabbt om igen och sov till strax innan 11. sen var det inte värt att försöka somna igen. har varit pigg idag iaf, men kommer nog krascha totalt ikväll.

har varit och styrt upp lite idag. nu så, nu är nästan allt fixat. det här kommer bli finfint.

filmkväll med martina är kvällens tidsfördriv.

-

ligger och undrar vart fan john blund håller hus inatt? jag är inte schemalagd tror jag. gått och dragit på mig feber också. 80-åringen i mig var nyss uppe och micrade en kopp mjölk. ibland är jag en sådan old soul. speciellt ikväll med nya raggsockor på fötterna, systers nattlinne som går ner till fötterna och min varma kopp mjölk. charmigt.

insåg precis att syster ska upp och köra till stockholm nu vid fyra. ringa och väcka henne kanske? ja, så gör vi.


-




seriöst, vilken annan kändis har stake nog att göra det gervais gör? man kan ju inte annat än dyrka mannen. har man inte sett hans serie "extras" bör man förövrigt göra det.


-

katrineholm igen då. byter ut gamla korvbröd till tacos istället. har hämtat hem min kära dator igen. hårddisken är utbytt. jag lyckades även ta mig hem från linköping för bara 63 kr idag. anna goes bad-ass. men som sagt var, fattig student.

det är något speciellt med att vara hemma på plommonvägen. det infinner sig något slags lugn. mest när fanny kommer smygande och hoppar upp i famnen hos en. jag förstår egentligen inte hur jag klarar mig utan henne. mitt lilla pyre. min alldeles egna bebis.

-


fanny i ett nötskal. ska testa allt som testas kan.


-

man vet att man är en fattig student när man äter gamla korvbröd till frukost..

-

YES. ibland har jag ett sånt jäkla flyt! förra veckans tenta är godkänd. hela termin 2 lyser godkänd på studentportalen. även vfu:n är godkänd, med andra ord har dokumenten kommit in. så jäkla gött. om fru B skickar ett enda mail till till mig så lackar jag ur totalt.

jag har inte kommit upp ur sängen än. det bästa som finns är sovmorgon. 10 är nog den perfekta tiden att vakna vid. då har man inte sovit bort hela morgonen, och man är tillräckligt hungrig (och det är inte försenr) för att få i sig frukost.

dagens mission - få tag i studentlitteratur till termin 3. katrineholms stadsbibliotek, snälla rara, säg att alla böckerna finns hos er.

-

hemma i linköping igen. jag hatar att åka ifrån adam. och jag hatar när han åker ifrån mig. vår distans funkar sjukt bra, men nog fan tär det på själen. att krama om honom och veta att man inte får ha hans armar runt sig på över en vecka är jobbigt. det blir så mycket svårare att släppa taget då. det går knappt.

jag vet en som bör brinna i evig eld. en lärare som förnekar att jag har lämnat in mina vfu-dokument. som är "otroligt osäker" på att hon har fått dom. utan vfu dokument - ingen tredje termin. det fina är att hon skickade ett mail till mig förra veckan att hon hade fått in dom. nu har hon ångrat sig. jag vet inte vad jag tar mig till om hon inte slutar tjaffsa om dessa förbannade dokument snart. jag vet inte vad jag tar mig till.

nu ska jag kolla klart på handbollen, sen ska jag krypa ner i sängen med en kopp té och kolla på gudfadern. imorgon bär det av mot katrineholm igen. det är ett enda farande fram och tillbaka, upp och ner i sverige.

godnatt

-




två av dom finaste låtarna jag vet


..and if the snow buries my,
my neighbourhood.
And if my parents are crying
then I'll dig a tunnel
from my window to yours,
yeah a tunnel from my window to yours


-

dagarna går så jäkla fort nu för tiden. redan söndag. som tur är åker jag inte hem förens imorgon, så ingen söndagsångest här inte. var iväg och lämnade av adam vid skolan förut (ja, stackaren måste till och med vara i skolan på helgerna) och så passade jag på att ta en liten promenad nere vid vattnet. karlskrona är så galet fint. till och med när det är grått och regn. var nära att vurpa omkull x antal gånger. snorhalt. is med några cm vatten över sig är inte lätt att gå över.

det bästa med söndagar är postsecret.com



-


-

så var man återigen i karlskrona. gick snabbt och smärtfritt att komma hit, bara förseningar på 15 min. nice sj. adam är i skolan och jag är så ledig som man kan bli. har legat och kollat gamla dh-avsnitt hela dagen. och sovit. vi var uppe till halv 5 inatt och kollade på house, så jag får vara lat idag. så fort adam kommer hem så ska jag däremot lura ut honom på en liten kvällspromenad. sen blir det film och mys. älskar't.



-

det här får mig helt tårögd;

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8402819.ab

-

vfu-dokumenten är inlämnade till berit, och alla böcker jag har använt under termin 2 är tillbaka på bibblan. jag är nu officiellt klar med termin 2. nu gäller det bara att jag blir godkänd på gårdagens tenta. 

har varit och fikat med sara och maja nu på kvällen. är så grymt avundsjuk på maja som åker till egypten imorgon. jag vill också åka iväg. och grymt avundsjuk på emilia som har flyttat till barcelona nu. jag vill väl också åka härifrån? men jag får nöja mig med att sola solarie. kilar iväg till karlskrona för en långhelg imorgon dock. det blir nice. och imorgon på förmiddagen kommer martina förbi en sväng. bjuds på kardemumma-scones brunch här på alsättersgatan. 

nu ska jag packa lite inför morgondagen och ta tag i disken. jag förstår inte vart all disk kommer ifrån? det tar aldrig slut.  


-


-

nybakade kardemumma-scones till brunch. det är inte fy skam inte. nu ska jag snart kila ner till tvättstugan och få lite tvätt avklarad, sen måste jag in till skolan och lämnna in lite papper och böcker. date med sara och maja efter det också. det här med att vara ledig passar mig perfekt.


 -


fick en liten chock när jag kollade ut förut och såg att det har kommit massa, massa, massa snö igen.


-

frihet i sikte. lång jäkla ledighet fram till kl 9 den 24 januari. överlycklig. det är en sak att vara ledig och en annan sak att vara ledig. jullovet innebar lov, men med ständig ångest över att jag inte pluggade till dagens tenta. nu är jag ledig på riktigt. och tentan då? jovars. sjabbade till det ordentligt för mig. första delen var skriftlig, sen hade vi en muntlig del. jag trodde man skulle diskutera den muntliga delen, och skrev därför om sånt jag kunde. men icke. det vi inte skrev om, det skulle vi istället ta muntligt. så där satt jag med hela jävla immunförsvaret att förklara. muntligt. alla andra hade ju självklart skrivit om immunförsvaret, så jag skulle vara ensam om att förklara det. ren och skär skräckupplevelse..

passade på att ta en långpromenad hem till ryd efter tentan. riktigt skönt. nu ska jag lägga mig och läsa och njuta av ledighet. jag har inte kännt mig såhär ledig på nästan ett år tror jag!

nu är jag förövrigt dubbel faster. i söndags morse föddes martin och rebeckas lilla son. vet inte vad han ska heta än. syskonbarnen bara ramlar ner från skyn. på 6 månader har jag blivit faster 2 ggr och moster 1 gång. på 6 månader! det är galet. det är så sjukt kul dock. öppna förskola kanske?

-

då var man ensam i linköping igen då. haft adam här hela helgen. underbart som alltid. vi gav varandra julklappar i helgen. jag fick gå lös inne på lush (har nu galet mycket saker, då man fick en goodie bag för 350 kr av lush när man handlade för 350 kr), och adam fick donkey kong till wii av mig. ett donkey kong som jag har i mitt våld nu. perfekt.

imorgon är det tenta. jag har knappt pluggat något alls förrens idag. suttit hemma hos malin HELA dagen idag och pluggat dock. malin, som har kommit tillbaka till linköping och tänker fortsätta plugga. lycka. hur tentan går imorgon blir trevligt att se. både skriftlig och muntlig tenta. klockan 12.20 imorgon tar jag 2 veckor ledigt utan att ha något som helst att göra inom skolan. där har vi ännu mer lycka! det blir att läsa böcker, spela wii och städa imorgon iaf.

nu ska jag läsa igenom lite immunförsvar, sen sova.

godnatt.

-

okej. så idag gjorde jag något helt otippat. för ett år sedan suktade jag efter en liten sambo att dela min lägenhet med. jag ville ha detta pyre. det blev inte så, och en vacker dag fanns han inte kvar utan hade flyttat till någon. idag halkade jag in på den där sidan igen för att kolla om det fanns någon annan raring. efter en jul full med folk och djur så känns det nämligen motigt att åka tillbaka till en tom lägenhet. och se på fan, lilla blyger är tillbaka. han är tillbaka, men trivs inte med dom andra råttorna. är det inte ett tecken från ovan? skickade iväg ett mail och sa att jag gärna vill ta hand om lilla blyger. så nu håller vi tummarna på att han får flytta hem till mig. och så håller vi tummarna på att adam inte gör slut med mig..

orsaken till att jag vill skaffa en råtta är att det är det djuret som kommer funka bäst att ta hand om. att ha en katt i min lilla lägenhet skulle inte vara rättvist, en hund är för stort ansvar och andra gnagare är tråkiga. råttor är verkligen underbara. min lilla råttpojke jocke som jag hade när jag var liten var det mest sociala djur jag har haft någonsin. nästan mysigare än fanny! så det så.

nu måste jag sätta mig och plugga till tentan.. baaah.

 


-

jaa, här är det dött. men inte länge till. snart, eller rättare sagt imorgon, är jag tillbaka i linköping och kommer ha mycket tid att slå ihjäl. min älskade dator är dock inne på lagning och kommer inte komma tillbaka förens sisådär 2 veckor. så har snott pappas dator och tänker ha den i mitt våld tills min är tillbaka.

min jul och nyår har iaf varit helt underbar. orkar inte skriva mer nu.

tenta på tisdag.. eeh? jomenvisst. det går inte framåt.

RSS 2.0