-

idag är jag inte mycket till människa. termins-tenta och för lite sömn tär på en. nu väntar jag bara på att adam ska komma och krama om mig. det behöver jag.


-

borde sitta och plugga. men hur lätt är det när melker är i huset? man kan inte göra annat än att pussa och krama på honom. tycker att man borde få ta en liten paus på självaste påskafton. klockan 21 åker jag iväg på ett nattpass också. imorgon blir det plugg, plugg, plugg istället..

glad påsk ja.

-

hemma i katrineholm igen då. jag har någon hatkärlek till den här staden. när man kommer på norrköpingsvägen och åker förbi djulö och allt så blir jag bara så glad över att vara i stan. men när jag leker med tanken att alltid bo här så får jag kalla kårar. men just idag är det fint.

imorgon blir det en sväng ner på stan tillsammans med syster. namngivning för melker på fredag, så måste hitta något passande, både i klädväg och som present.

nu ska jag strax öppa klinisk omvårdnad's-boken och plöja igenom njursvikt. det blir en lång kväll..

godnatt

-

överlevde natten, mot alla odds. vaknade upp vid fyra imorse och var livrädd. den härliga ryd-mannen dök upp i min dröm inatt, bara för att jag såg honom i lördags. drömde att jag var ute på en gata, och så kollade jag upp mot ett fönster. i fönstret stod ryd-mannen och bara stirrade på mig, med ett blodigt huvud i ena handen och massa blod runt munnen. mannen hade ätit upp sin mamma! sen jagade han mig. mycket, mycket läskigt!

nu ska jag få i mig lite lunch, sen måste jag packa ihop allt som ska med hem ikväll. vid tre blir det bussen ut till ikea för att möta upp mamma och pappa. det blir nice det.


-

vaknade för en kvart sedan av att det var strömavbrott. jag VAKNADE av ett strömavbrott. pulsen är i 190. känslan av att sträcka sig efter lampan och försöka tända, men man får inte igång den ger mig panik i hela kroppen. jag vet att det är ett drömscenario - kolsvart när man ska sova. men nej, inte såhär svart. det värsta är nog tystnaden som uppstår när inte kylskåpet är igång. jag hatar strömavbrott!!!!!!

nu ska jag göra ett desperat försök till att somna om..

-

det går bra nu. har haft terminens sista basgrupp, sprungit 0,5 km mer än vad jag någonsin har gjort och legat ute på gräsmattan i trädgårdsföreningen och lapat sol med maja idag. har haft en trevligt kväll med malin och DH ikväll. får träffa pappa, som jag inte har sett på nästan 4 månader, imorgon. åker även hem till katrineholm imorgon tillsammans med mamma och pappa och stannar där i över en vecka. och sist men inte minst så är jag taggad till tusen inför tentan nästa vecka!

som sagt var, det går bra nu!

plus i kanten för att det är PÅSK i helgen och både jag och adam befinner oss i katrineholm. lycka. och så får jag kramas med melker i helgen.

-

och självklart följer mina bebisar med hem till katrineholm.


-

ÄNTLIGEN! motivationen till att plugga har infunnit sig i själen på mig. perfekt. har under helgen insett att jag inte vill ha en tenta att plugga till under sommaren. det gäller att sätta ett godkänt nästa fredag alltså, finns inget annat alternativ. så det så.

förutom att ha pluggat KOL hela dagen lång så har jag gett mig ut på en joggingtur. det är inte lika kul att springa i solsken och värme som det är att springa i grådassigt väder. solen lockar ut alla ryd;borna. på varenda gräsplätt sitter det folk och grillar. jag vill vara i fred när jag kommer flåsandes.

har rensat mitt avlopp i duschen idag också. DET NI! far min har lärt mig sånt där. kände mig ganska så häftig när jag drog upp locket och stoppade ner min plastpåse-klädda hand ner i avgrunden. senaste veckan har det varit decimeterhög vattennivå i badrummet efter duschen, så det fanns inget annat att göra än att ta tag i det. jag känner mig starkare än någonsin!

godnatt

-

så var det söndag igen. det bästa med att adam bor i stockholm (förutom att det är mycket närmare än karlskrona) är att vi slipper skiljas åt på söndagarna nu förtiden. det räcker med att adam tar ett tåg vid sju imorgon, så hinner han till praktiken vid nio-snåret. jag älskar det. det har varit en fin helg här på alsättersgatan, om man bortser att jag har svajjigt humör i tid och otid. har till och med lyckats lura ut adam på promenader i solskenet. jäkligt skillat måste jag säga!

nu ska jag steka plättar (liten lätt vändning på dygnet kan ha skett under helgen) och sen tvinga adam till att se någon film med mig. massage väntar mig också, JAJJEMÄN. jag slängde i adams kläder i en tvättmaskin och får massage som tack. tjänster och gentjänster. det tycker vi om!

-


såhär fult är det inte i rydskogen längre. inte alls. vitsippor och gröna träd överallt.


-

fin dag. köket är skinande rent och jag har fått två tvättmaskiner tvätt avklarade nu på kvällen (det är bland det bästa med att bo i ryd, man har tillgång till tvättmaskin dygnet runt). lägg till en godkänd statistik-tenta och årets första jordgubbar så har vi helt plötsligt en jäkla bra dag. hade en rolig eftermiddag i skolan också. s-hlr stod på schemat. genomgång om hur man gör på sjukhuset när någon får ett hjärtstopp. avslutade dagen med små rollspel där vi fick agera allt vi hade lärt oss. galet kul.  fick lära mig att dom ljuger på alla sjukhus-serier. ni vet när det börjar pipa på patienters hjärtmonitorer. den där linjen blir till ett rakt sträck och defibrillatorn åker fram. det är en stor lögn tydligen! när det där sträcket är framme på monitorn så är det redan försent. jag känner mig grundlurad..

nu blir det film. imorgonbitti kommer maja och malin. plugg, plugg, plugg. sen kommer älsklingen på kvällen. morgondagen blir nog minst lika fin som denna dag.


 -


såhär har dagen sett ut. hittade kortet på google, men är från skolan. den där dockan i blått som man ser i bakgrunden är bland det läskigaste jag vet!


-

lagt över senaste månadens bilder på datorn, så voila, bildbomb it is


 -

haft martina på besök några gånger senaste månaden. såhär mysigt har vi haft det då

-

har under senaste månaden gått igenom rydskogen för första gången - såhär fint är det där

 -

hade med mig bästa, rara maja på min debut-tripp genom rydskogen


-

såhär regnigt var det 1 april när jag skulle hem till katrineholm

 -

lovis har lärt sig att klättra till fönstret under senaste månaden

 -

och thelma är mest fat and happy hela tiden

-

jag är också fat and happy.. melker är bara nöjd över att vara i fasters armar, jajjemän!

 -

spenderade hela förra helgen tillsammans med detta charmtroll. man vill bara sno åt sig honom

 -

ja, ni ser ju vilket charmtroll pojken är

 -

moster/fasters hall of fame


 -

och så avslutar vi med min nya favoriträtt --> BLODPUDDING!

nu blir det lite välförtjänt vila. blev en rejäl omgång på gymmet idag igen, nu jäklar!


-

varenda cell i kroppen värker. jag och malin kör all in med träningen nu. zumba-pass, löpning på bandet och sisådär 6 km promenad allt som allt idag. det är med gott samvete jag släcker lampan och somnar. fast det värker något så fruktansvärt i smalbenen och magen, så frågan är om det kommer gå att somna inom en snar framtid. vi gör ett försök iaf.

längtar till fredag och en helg med adam. det här med distans suger ibland (nästan hela tiden).



-

baby, baby


-

HA, skam den som ger sig. hittade inte laddaren (eftersom den är hos adam..), men gav mig ut på en runda ändå. gick hur bra som helst, sprang till och med längre sträcka än vanligt. jaa, jag är stolt över denna bedrift, helt klart. inte lika stolt över att rundan blev extra lång pga att jag sprang vilse bland husen. ryd är svårt att hitta i, faktiskt.



-

hel-ve-te. min ipod är urladdad och laddaren är spårlöst borta. hur ska jag kunna ge mig ut och springa utan min ipod? helt otänkbart. jag misstänker adam starkt för min försvunna laddare. slår vad om att den ligger i stockholm hos honom, av misstag. och jag som är så sugen på att springa. men utan min ipod går det inte. jag kommer aldrig ta mig runt min lilla runda om jag hör mina astma-liknande andetag. det går bara inte.

vända upp och ner på hela lägenheten nu då. japp.

-

seg måndag. suttit och pluggat basgrupp hela dagen, men vet liksom inte riktigt vad jag ska skriva på frågorna. skule iväg och dansat zumba idag, men passet var fullbokat. det får bli en jogging-runda här i ryd så fort skymningen har kommit istället. hatar sommartid.. det försenar mina joggingturer!

hade ett konstigt möte med min granne ute i korridoren förut. hälsade på hans hund lite snabbt och fortsatte sen till min lägenhet. han skulle också åt det hållet och sa lite skämtsamt "jag ska inte förfölja dig". inget konstigt med det. kul granne liksom. det som blev konstigt var att det ringde på min dörr 10 min senare. smög fram och kollade i titthålet (livrädd för radiotjänsten!), och det enda jag ser är hur samma granne precis slänger igen dörren? jag har lite märkliga grannar. fast mina grannar tycker nog att jag är väldigt märklig. det enda dom hör från min lägenhet är "lovis, theeelma, komsi komsi" på barnspråk. men jag springer inte runt och plingar på dörrar iaf, så var det så bra med det.

nej, steka blodpudding och invänta mörkret nu då.

 -


älskar postsecret.com


-

tillbaka i linköping efter en mysig helg i katrineholm. nu blir det plugg, plugg, plugg tills ögonen blöder. tenta-ångesten slog till rejält idag..

-

usch, skäms över hur länge jag har sovit idag. men nu är jag iaf uppe och redo för dagen! har lyckats lura ut emma på en promenad i blåsten om 20 min, mycket trevligt. sen måste det packas och ordnas här hemma innan bror kommer och plockar upp mig. tredje helgen i rad som jag hamnar i katrineholm. denna helg blir det iaf en hel-helg eftersom thelma och lovis ska med. det blir mysigt det. har saknat göteborgarna, speciellt lilla melker. blir kvalitetstid med herr och fru öhrn på lördag också. 3 av 5 syskon hemma i staden, det är inte illa det!




syskonligan, minus en bror


-

som sagt var, motivationen till att plugga är som bortblåst. istället sitter jag och lyssnar på broder daniel på spotify och tänker tillbaka på den tiden då jag hade en svart stjärna på kinden och svart hår. året var 2003 tror jag och jag gick i åttan. sarah hade åkt iväg till usa och alla andra syskon hade flyttat hemifrån. identitetskris så det bara skriker om det. färgade håret svart i smyg, färgade alla mina kläder svarta och lyssnade bara på broder daniel. bytte namn på lunarstorm till whirlwind, fast det blev felstavat och misslyckat. var bara svart och svår. det var nog min tonårsrevolution det. lite mesigt om ni frågar mig. som tur var gick det iaf över lagom till våren i åttan och lagom till att sarah kom hem igen. men det var en charmig tid det där, helt klart.


 -



When we were seventeen
The sky was always tangerine


-

-

hem till katrineholm och mysa med detta troll imorgon? aa, skulle tro det va. och eftersom bror åker bil igenom linköping imorgon så tror jag nog att jag kan få med mig thelma och lovis. har inte hjärta att ens lämna dom en natt nu. lovis har blivit alldeles för mysig för att lämnas ensam.

 -

det här kan man väl ändå inte lämna?


-

finns ingen som helst motivation till att plugga för tillfället. kämpigt, eftersom terminstentan ligger och lurar om sisådär 3 veckor. disciplin anna, disciplin.

imorse åkte adam hem efter några dagar ompyssling, och martina kom hit nu ikväll istället. fick ett par jättesöta örhängen av henne som tack för att hon får sova här. hur gullig är hon inte?

nej, plugga lite då..

-

ny vecka då. i fredags blev det en sväng hem till katrineholm för att gå på begravning. mitt livs första. så himla fint och rörande. jag som hade en lite labil vecka förra veckan kunde inte direkt hålla tårarna borta, men det ska man ju inte heller på begravning. efteråt hade jag och mamma en lugn kväll i soffan framför tv:n. så himla mysigt att vara hemma och våldgästa lite. i lördags blev det tåget hem till linköping igen. hade väntat mig en tråkig, ensam kväll här på alsättersgatan, men icke. adam har gått och blivit sjuk, så han satte sig på tåget från stockholm i lördagskväll och kom hit för att bli lite ompysslad. stackaren har legat helt däckad här hemma. älskar det! tycker att han kan vara sjuk några dagar till, vill inte att han åker tillbaka till stockholm. sen älskar jag att leka sjuksköterska!

och idag var det omtenta i statistiken som gällde. hatar statistik. glädjer mig åt att jag klarade läkemedels-tentan istället och lägger statistiken bakom mig till nästa omtenta.

varför går det inte att lägga in video-klipp på blogg längre? blir frustrerad. den här låten borde iaf ligga här istället för den här texten - http://www.youtube.com/watch?v=WEcQW9vR9Hk&feature=related . inte för att videon är vidare fin, men låten är underbar.

godnatt


RSS 2.0