-



hittade det här kortet på mammas dator nyss. har jag helt missat att adam har friat till mig, eller vad är detta?


-

blir kvar i katrineholm till imorgon. pizza med mamma och pappa, och skjuts till tåget vid sju imorgonbitti låter bättre än att sätta sig på tåget till linköping ikväll. varit ute och gått med sarsa en sväng. var längesen jag träffade henne. riktigt längesen. så det var trevligt.

jag älskar verkligen mina katter. jag älskar hur jävlig fanny är. lyckades ta dessa kort förut;

fanny inser att stina har tagit hennes plats.



det går inte fanny med på utan smyger sig på..



.. och attackerar stina



och får sin plats. slutet gott, allting gott.


-

beslutsångest. åka hem till linköping idag eller imorgon? när fanny kryper upp på magen på mig och lägger sig så lutar det åt morgon-tåget.. men att klockan kommer ringa innan 6 imorgon är väl kanske inte så härligt. skulle iofs vara fint att säga hej till mamma och pappa innan jag åker tillbaka. äsch, jag har några timmar på mig att bestämma mig.

-

pust. trött som ett fä. är nog hos john blund inom några minuter. tvingade hit syster i eftermiddags för lite kvalitetstid. för ovanlighetens skull så var vi vänner hela tiden! vi åkte till kyrkogården en sväng, och åkte och handlade. sen for hon hem till bie igen, och martina kom hit istället. vin och tjitt tjatt. på måndag flyr hon landet till lite varmare breddgrader, nämligen australien. jag är inte alls avundsjuk. inte alls..

godnatt


-

inatt gjorde jag misstaget att kolla på "allt för min syster". tårarna rann konstant i två timmar. nej, jag satt och stortjöt i två timmar rättare sagt. vilken hemsk film. fin, men otroligt hemsk. det var längesen jag grät så mycket till en film. det där med att vilja bli barnsjuksköterska känns inte så aktuellt just nu..


 -


-

 -

såhär tidigt var jag i skolan imorse. inte okej tid att vara i skolan. 

 -

och här har vi dagens outfit.

 -

såhär avslutar jag denna fredag, hemma i soffan i katrineholm. because, i'm worth it.


-

återigen heldag i skolan. 8-17. imorgon blir det likadant, sen blir det hem till katrineholm för att sova hela helgen. så känns det nu iaf. men först blir det en snabb paus i norrköping för att checka in slashs nya lya. måste besöka hanna snart också.

nej, det här blir bara tråkigt för er. nu ska jag packa väskan för imorrn, sen sova.

godnatt.

-

man känner sig ganska ambitiös när man sitter på skolans bibliotek 9 timmar i sträck och skriver hygien-rapport. jag och maja har kommit två sidor i rapporten.. men vi är på väg, det är vi!

efter denna monsterdag så svängde jag förbi hemköp påvägen hem. det var kundkortskväll där. jag övervägde att gå hungrig ikväll när jag insåg att kön gick från ena änden av butiken till den andra. och inte har jag något jävla kundkort heller. mycket roligt.

nu ska jag laga mat, sen ska jag ta en dusch, lägga mig på mammas spikmatta (som jag äntligen har lyckats sno med mig hit) och tillbringa resten av kvällen framför house. som jag har längtat.


-

jag dör snart av trötthet.


-

så var man ensam här hemma igen. hatar att säga hejdå till adam och veta att man inte får se honom på flera, flera dagar. inte få somna i hans armar. inte få vakna med honom bredvid mig. det gör alltid lite ont i hjärtat. men nästa torsdag är jag återigen i karlskrona hos min man.

efter att ha sagt hejdå till adam på tågstationen så åkte jag och fördrev min eftermiddag i skolan. två föreläsningar, och lite hygien-rapport. imorgon blir det heldag med rapporten tillsammans med maja. har även varit en sväng på stan med malin, käkat middag och kollat på dh hemma hos henne. fin eftermiddag. köpte en ny jacka idag.. csn kom igår, och jag är redan på väg att spräcka min budget. men jag tror den här jackan är värd det. är den värd det?

 -

godnatt


-

nej, tentan har inte tagit död på mig. jag har däremot börjat leva igen. och på bästa sätt också. efter tentan (som för övrigt gick bra tror jag, men det kan man väl aldrig vara säker på) åkte jag hem och pysslades om av mamma och pappa. fick smörgåstårta och hämtning vid tågstationen. pussade och kramade på fanny & stina. systers hund sigge var på besök också.. i fredags åkte jag tillbaka till linköping. med mig tillbaka hade jag två påsar fulla av diverse mat från frysen. fläskfilé och frysta bär. kött och bröd. inget som en fattig student säger nej till. mina föräldrar kan vara så rara ibland. kändes lite mysko att ha väskan full av kött dock. i fredagskväll kom adam till linköping. har honom fortfarande i mitt våld. har haft en helt underbar helg. imorrn åker han vidare till stockholm. men än så länge har jag honom här. så ska inte sitta framför datorn något mer nu.

farväl


-

slagit igen fysiologi-boken nu. tänker inte öppna den igen, någonsin. imorgon är det jag som sätter den här jävla tentan. för första gången på väldigt länge tror jag på mig själv. fan, det här kan jag nu!

-

vet inte om det är tenta-nerver, pms eller bara trötthet som får mig att sitta och böla över nyheten att rusty har dött. egentligen är det nog lycka, då han har det så mycket bättre nu. rusty var familjen ward's hund som jag tillbringade många fina timmar med. kämpade som ett djur för att få honom till veterinären när han hade skabb och kliade sönder sig så han blödde (jag vann till sist och lyckades övertala djurplågaren scott att åka till veterinären), och gav honom rent vatten varje morgon. var ute och gick eller brottades med honom när jag var rastlös och hade överskottsenergi, och när ingen annan hade varit ute och gått med honom eller gett honom kärlek på flera dagar. kommer alltid ha ett ärr på min vänstra arm efter en vild lek med rusty. han var som en stor nallebjörn som man kunde kramas med dom där dagarna som var lite tyngre än alla andra, och man kunde alltid skylla på rusty när det hördes läskiga ljud i huset. även fast jag vet att jag ändå aldrig skulle träffa rusty igen, så är jag ledsen över att veta att jag aldrig kommer kunna klappa på honom. men jag är nog ändå mest av allt glad över att han inte finns kvar på whispering oak tillsammans med scott längre, utan får vara i nangijala istället.


 -

rip älskade rusty
(kunde inte hitta något bättre kort på hundkraken..)


-

lyxar till det med frukost på sängen till mig själv en sån här grådassig onsdagmorgon. rostat bröd, té och c-vitamin. ett avsnitt av how i met your mother blir det också. det är jag värd idag. sen blir det sista rycket med tenta-pluggande resten av dagen.


 -

"ett lättare snöfall kommer in över östergötland ikväll" - jäklar vad glad jag blir isåfall!


-

lite ledsen i hjärtat idag. pluggat hela dagen med malin (blev lite DH också). hon berättade att hon tänker flytta hem till örebro i januari och börja på sjuksköterskelinjen där istället.. riktigt, riktigt tråkigt. hoppas verkligen att hon kommer ångra sig och stanna kvar här.

nu börjar det närma sig. inte långt kvar till tentan. inte långt kvar till ett liv igen. inte länge till som jag kommer tjata om allt pluggande här i bloggen!


 -


-

måndag. basgruppsmöte och brutalt många timmar på HUB med maja och fysiologiböckerna idag. det är ungefär det enda jag har hunnit med. och så har jag fått tillbaka resultatet på farmakologi-tentan, MED GODKÄNT BETYG! detta gjorde min dag. inte min vecka dock, för efter torsdag så har jag några underbara dagar kvar på veckan. på torsdag tänker jag nämligen åka hem till katrineholm och krama om pappa som har kommit hem från havet igen. krama om mamma en snabbis tänker jag också göra. och katterna. tänker tjyva med lite hyllor och dylikt tillbaka till linköping också, för sen ska jag försöka övertala mina kära föräldrar att skjutsa tillbaka mig till linköping på fredag. för på fredag kommer jag återigen stå på stationen och vänta på att min man kliver av tåget. fast den här gången kör han samma stil som mig - åker nämligen buss. men på vilket sätt han än kommer hit på så har jag iaf en "helt ledig" (man är aldrig ledig har jag insett..) helg med adam framför mig. det blir typ, helt fantastiskt.

-


-


-


-

åååh, jag är så nervös och stressad inför tentan på torsdag. jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. min lugna kväll igår resulterade i en natt full av ångest pga att jag inte pluggade istället. hur kan en tenta få en att känna såhär? jag vet att jag faktiskt börjar kunna allt nu, jag har för bövelen pluggat sen i somras nästan. men ändå kan jag inte slappna av. jag förhör mig själv i huvudet nästan hela tiden. mumlar hormoner och dess effekter för mig själv. jag vill verkligen ha torsdag nu.. fast det värsta är att på torsdag när klockan slår 8, och tentan läggs framför mig, ja då kommer jag inte kunna skriva ett dugg.

-

jag har haft dom här böckerna (som förövrigt skulle varit tillbakalämnade på bibblan i typ onsdags) i min närhet dygnet runt sen i somras.


-

härlig dag. har som sagt var varit ute i berg och våldgästat bror och rebecka idag. vi har tenta-pluggat och ätit lunch. kollat på ultraljuds-bilder av deras kommande bebis. i januari blir jag faster på nära håll. maffigt. jag och rebecka tog en promenad i det fina vädret längs kanalen också. riktigt mysig dag helt enkelt. ikväll har jag fördrivit tiden med att baka scones (dom blev till och med goda!) och kolla på film. pretty woman går på tv ikväll. den måste vara en av dom bästa filmerna som gjorts genom tiderna. påbörjade new moon förut också, så ska fortsätta kolla på den så fort pretty woman är klar. så ser min kväll ut, and i love it.

längtar till fredag.

-

glidit runt som gudinna hela kvällen. sektions-sittningen var trevlig, och jag måste nog erkänna att jag är lite rund under fötterna. min outfit för kvällen fick bli ett vitt lakan och mina gladiatorskor. gudinna som sagt var. nu ska jag krypa ner i sängen och sova. runt tre kommer irma hit och sover över. jag var nämligen tråkig och gick hem lite tidigare, men man får göra så när man ska iväg på lunch hos bror imorgon. man får göra så när huvudet dunkar likt en bongotrumma också. man får göra så när man bor 20 meter från krogen.

godnatt

-

ah men bra jobbat av mig. gjorde det absolut värsta man kan göra en eftermiddag när man har massa saker att göra, nämligen lutade mig tillbaka i fåtöljen och blundade i.. 2 FÖRBANNADE TIMMAR! djupsömn. hamnade någonstans på en vindsvåning i usa tillsammans med tony sopranos och hans galna maffia-planer. har maffia-tema på mina drömmar för tillfället. nu är det väl bara att sätta igång med dagens bestyr då..


-

varit i skolan och stuckit hål på majas fingrar idag. fått gjort kapillärprover och lekt på clinicum. gick hyffsat bra faktiskt. om en månad blir det muntligt prov på att sätta kateter, sätta pvk, ta blodprov och ja, allt möjligt. börjar redan bli nervös.. fast det är nog nervositet inför nästa veckas tenta som spökar. såhär dags om precis en vecka är medicin-tentan avklarad (och förhoppningsvis klarad). fram tills dess kommer jag vara ett vrak. fram tills dess kommer jag må psykiskt dåligt dygnet runt. ser fram emot denna vecka!

trottsade förkylningen och gick hem från skolan idag. flåsandes och med öppen mun för att få luft. jag har varit charmigare kan jag lova. men måste komma i form nu igen, speciellt efter helgen i karlskrona som resulterade i ungefär 4 kebabrullar/tallrikar. fy..

nej, lite plugg då.. det är verkligen det enda jag gör för tillfället. låt det vara över snar!

 -

idag längtar jag tillbaka lite till den här dagen ute i julita med adam


-

tycker att csn kan ramla in på kontot snart. mycket snart..

-

pluggat sen tolv, är helt slut i själen och ögonen. jag är inte van att plugga långa perioder, jag är så dålig på sånt. så måste erkänna att jag är lite stolt över dagens bedrift. förövrigt börjar jag sakta men säkert bygga upp ett otroligt hat mot människokroppen. varför vara så komplicerad? varför göra allt så invecklat?


 -


nu ska jag snart kolla på ett avsnitt av how i met your mother, sen måste jag ut och få lite friskt luft i mina lungor innan jag påbörjar andra omgången plugg.


-

blev hemma idag. föreläsningar i norrköping hela dagen är inget jag orkar med idag. fortfarande svinförkyld, och inte blir det bättre. förut var det alltid en befrielse att vara sjuk. när man gick på gymnasiet. då tyckte iaf jag att det var helt underbart att få vara hemma från skolan och bara ligga i soffan när man var sjuk. det är inte lika roligt längre. inte när man missar så himla mycket när man är hemma. jag får bara panik.


-

the good old days


-

har bjudit in mig på lunch och lite tenta-plugg hos bror på lördag. stackaren jobbar jour på natten, men är fast med mig halva lördagen. älskar att åka ut till martin och rebecka. dom har det så mysigt och lugnt hos sig, och så är dom så otroligt rara. det blir trevligt det. på fredagkväll är det sektionsittning också, och jag måste komma på något att klä ut mig till som börjar på bokstaven G. knivigt.

pluggat som ett djur idag. äntligen börjar det kännas skapligt inför tentan. hallelujah.

nu börjar strax DH igen. toast, té och DH, det är grejer det!


-

idag har jag hunnit med att ta tubekulos-test (vaccination på fredag), haft 3 föreläsningar och lyckats släpa hem en 5 kilo tung FASS-bok. har hunnit med att bli ännu mer förkyld också. lyckat.

nu - diska. detta eviga diskande..  


-

sitter och funderar på hur man bäst lurar iväg sin pojkvän från karlskrona till linköping. är i stort behov av kramar och kli på ryggen. skicka ett litet sms om att jag ligger på sjukhus? man får gå så långt ibland va..? jag önskar att man fick gå så långt..


-

 -


jag längtar sådär vansinnigt mycket, så det nästan gör ont i själen, till december. adventsljusstakar, snö (får vi hoppas iaf) och julstämning. jag mår nog som allra bäst när julen börjar närma sig. att jag kommer få spendera hela december i sjuksköterskekläder på ekholmens vårdcentral är en stor bonus! denna jul kommer bli lite extra fin tror jag. att få packa ihop sina grejer här i linköping den 22;ndra december och åka hem till katrineholm och mötas av ett hus fullt av syskon kommer bli fint. jag har alltid varit lite avundsjuk på mina äldre syskon när dom har kommit hem under julen. det har alltid sett så mysigt ut att få komma hem liksom, istället för att ha varit hemma hela tiden. att det kommer finnas två nya bebisar i huset under julen är också något som får mig att längta sådär vansinnigt mycket till jul. ta mig till december nu på en gång!

idag går det inte sådär jättebra att plugga..


-

halsen är svullen och näsan är täppt. varför ska jag bli så otroligt ynklig och dramatisk så fort jag blir lite förkyld? jag tror liksom att jag ligger för döden nästan. mina sista timmar kvar i livet.



tell my why i don't like mondays


-

är så förbannat galet förkyld och halsont. ska iväg till skolan för basgruppsmöte, sen ska jag hem och dricka té och bädda ner mig med läxböcker. jag har verkligen inte tid för detta!!!

-


-

snart är tre timmar avklarade av de sex och en halv timmarnas bussresa. måste erkänna att det är så mycke mer bekvämt att sitta på en buss än att hålla på och hoppa mellan massa tåg och härja. helst av allt vill jag stanna i karlskrona. eller nej, helst HELST av allt vill jag ha adam i linköping.

sitter och smittar halva bussen med baciller. blev sådär jätte snorig och äcklig så fort jag hoppade på bussen. nyser och snorar. mysigt. jag får sitta helt själv iaf, det är ett stort plus!

-

puss


-

jag har det fint här i karlskrona. igår var vi i lägenheten under adams och drack lite. blev en snabbvisit på nivå, nattmat och tidig hemgång. skönt. idag har vi bara tagit det lugnt. gick på promenad ut till en ö här i närheten, och varit och fikat. bio står på kvällens schema. imorgon klockan 15.00 tar jag buss tillbaka till linköping. 6 och en halv timma. 6 och en halv timma som jag brutalt kommer slå ihjäl med tenta-läsning. billig och praktiskt.


-

påväg mot karlskrona. slagit ihjäl 2 timmar på tåget tillsammans med min fysiologibok. får träffa älskling PLUS att jag får massa gjort. två flugor i en smäll. eftermiddagen har varit vidrigt stressig idag. var och tränade på att sätta EKG i skolan. kopplade ur EKG;t på irma tjugo i fyra. 12 minuter senare var jag nere vid barnhemsgatan (jag bör inte ha lyckats tagit mig dit på tolv minuter), för att ta bussen hem. försenad buss. hemma halv fem, packa, iväg igen kvart över fem. kombinationen lite tid och tidspessimist är ingen bra kombination. jag blir så fruktansvärt stressad bara någonting tar 1 minuter längre än planerat. usch. men nu sitter jag iaf på tåget påväg mot emmaboda, där nästa tåg mot karlskrona går. om sisådär en och en halv timme får jag slänga mig runt halsen på adam. ren och skär lycka!

over and out

-

underbar dag. hade föreläsningar på förmiddagen (som kanske inte var så underbara), sen tog jag första bästa buss till norrköping och till slash. lunch, shopping och kvalitetstid. jag inser nog inte hur mycket jag faktiskt saknar att ha henne i min omgivning, förens jag har det. hur kul jag har det med henne. hur glad jag blir av henne. att hon endast är en gratis bussresa ifrån mig, det känns fint. det känns inte lika fint att jag shoppade slut på mina sista tillåtna pengar idag. fick med mig en kokbok om hur man bakar bröd, en tvålpump, en tröja, strumpbyxor, saker från lush och nagelbortagningsmedel hem. den där vändan in på lush var farlig. jag är så jäkla enkel att övertala.. men nu luktar jag gudomligt och har babylen hy! känner mig helt lugn och harmonisk dessutom.

nu ska jag plugga. somnade förut och vaknade för sisådär 15 min sen. är nu pigg och redo för x antal timmar med näsan i fysiologiboken.

godnatt

-

jag börjar bli lite orolig över mig själv. det gäller det här med matlådor.. jag är besatt av det! jag blir lycklig så fort jag lyckas frysa in en matlåda. lycklig över att veta att jag en dag bara kan ta ut den ur frysen, värma den i några minuter, och ha mat utan att behöva gå och handla eller laga något. gjorde hemlagad pizza nu ikväll, och fick ihop 3 matlådor att frysa in. det var när jag skulle frysa in matlådorna som jag insåg att jag har ett problem. hela min frys är nämligen fullproppad med matlådor! det har urartat totalt. jag får liksom inte plats med mer nu. det är dags att börja leva på alla matlådor nu tror jag..

har varit i skolan och jobbat med hygienrapporten idag. ber till gudarna att vi får skjuta upp inlämningsdatumet till 8 november istället för 22 oktober. det skulle vara guld värd. satte nytt rekord i power walk idag förresten. från HU till ryd på 30 min. det måste vara rekord!

nu ska jag "grotta ner mig i läxböckerna", som min kära basgrupps-handledare lena skulle uttrycka det, innan dom desperata hemmafruarna gör mig sällskap framför tv;n.

tjillevippen


-

dom senaste dagarna har jag;

  • skrivit tenta klockan åtta en lördagmorgon
  • varit arg på systrarna persson
  • firat ett år med älsklingen
  • våldgästat katrineholm
  • kramats
  • fått 10 röda rosor
  • blivit särbo med emilia
  • varit magsjuk i sisådär en timme
  • pussats
  • kommit överfund med att denna höst är ganska fin
  • bara varit så jäkla lycklig

att fira ett år med älsklingen är nog det finaste jag har gjort dom senaste dagarna. ett år. 365 dagar. väldigt många timmar, minuter och sekunder. inte för att låta sådär vidrigt puttenuttig, men han är verkligen min prins och jag älskar honom sådär mycket som man inte riktigt trodde var möjligt för ett år sedan..  

-
(inte riktigt sant, men nog fan är dom dåliga dagana lite lättare än för ett år sedan)


RSS 2.0