-

nu är det nära. sommarlovet är inom räckhåll. varit i skolan och förberett nästa veckas seminarie idag, och det är ungefär allt som är kvar för denna termin. imorgon blir det buss/tåg hem till katrineholm igen och sen bil upp till arlanda för att hämta hem mamma som har varit och hälsat på hos syster senaste veckorna. så det blir lite roadtrip med pappa imorgon helt enkelt.

förutom att vara i skolan idag så har jag svettats något oerhört mycket och spelat super mario med malin. vi har snart klarat av hela super mario, YES! emma och maja joinade oss för lite DH här hemma också. trevligt, trevligt. 

för övrigt så håller jag tummarna för lite jobb på dagis någon dag nu framöver. var och jobbade igår och måste nog erkänna att man saknar barnen extremt mycket (okej, inte dom som spänner ögonen i en och säger att den hatar en, men dom andra). det värmer i hjärtat när barnen kommer ihåg en.


 -

den här grabben saknar jag dock mest.


-

 -


spindeljakt. en spindel kom krypandes på mig i min säng förut. PANIK. lägenheten är vänd upp och ner nu, och spindeln är eliminerad. mission accomplished. älskar martinas chockade ansiktsuttryck! vi är båda i chock här hemma.


-

 -


man vet att man är ledig (på riktigt) från skolan när man kan fördriva sin tid med att laga rabarberkräm/paj, pussa på adam, hänga i bie med syster, plantera, kolla serier, läsa och bara ta det lugnt utan att känna ångest. plus i kanten att schemat för sommarens jobb har kommit, och jag är sjukt nöjd. att gå från att jobba både dag och natt förra sommaren, till att enbart jobba sisådär 3 nätter/veckan och ändå få ihop bra med pengar är inte illa. och det allra bästa är att jag har 3 månader utan distans framför mig. i 3 månader framöver är det inte mils avstånd mellan mig och adam.

jag är ganska så nöjd med tillvaron för tillfället!




-

-


nu har jag, thelma och lovis flyttat hem till katrineholm för sommaren. underbart!


-




bästa alarm-låt att vakna till tidigt på morgonen, oh yeah


-

ååh, är så himla förbannad och ledsen. kuggade termins-tentan som jag gjorde innan valborg, och så kan det gå. så hämtade jag ut den idag och tänkte titta igenom vad det är jag har kuggat på. trodde inte det var så mycket som var fel, eftersom jag känner mig säker på allt vi har gått igenom den här terminen, men det tyckte tydligen damen som har rättat min tenta. hennes kommentarer är så jädra elaka. hon har skrivit att det verkar som att jag bara har lärt mig orden jag använder i tentan?! va fan? det jag skriver är korrekt, men hon får inte någon känsla av att jag vet vad jag har skrivit? HON HAR EN KÄNSLA AV ATT JAG INTE KAN DET! åååh, jag är så arg så jag kokar. jag undrar ju hur man kan sätta ett underkänt bara för att man får en viss känsla. det är en sak att kugga på en tenta och få det svart på vitt att man inte kan det. men det är en helt annan sak att bli anklagad för att inte fatta vad man har skrivit. det låter som att jag är 5 år och inte förstår någonting. så jäkla förnedrande!





-



 -

dagens höjdpunkt; mitt älskade rosebud är återfunnet efter att ha gömt sig i mitt pennskrin i x antal veckor. hallelujah säger mina läppar. det finns inget bättre i hela vida världen.


-

man vet att man är en fattig student när;

- man inte har råd att betala den där ynkliga tian till bussen, utan måste gå istället
- man har vänt upp och ner på lägenheten i jakt på flaskor att panta
- alla matlådor i frysen är uppätna
- man äter filmjölk/pasta 3 ggr/dag (lite variation iaf)
- man använder schampo och balsam av märket eldorado.. 

ge mig onsdag och pengar.

-

 -


legat på en filt ute på gräsmattan utanför min lägenhet halva dagen med en bra bok. galet skönt. gick en långpromnad med emma också. fin dag helt enkelt. sommarlovet är här, typ.


-

herregud. övergav mario för en liten joggingrunda. en joggingrunda som förvandlades till en springtur utan dess like. orsaken stavas självklart ryd-mannen. jag vet att han säkert inte är farlig, men nog fan springer man för sitt liv när det kommer en bil åkandes i 30 km bredvid en och man kollar och ser ryd-mannen sitta och le där inne i bilen. han måste ha sett skräcken i mina ögon. det blev inte bättre av att han svängde in på parkeringen som låg framför mig. ja, jag vet att han säkert körde sakta för att han skulle parkera, men jag har nog aldrig sprungit så snabbt i hela mitt liv. jag är totalt slut nu.

nu blir det dusch och sen film - watchmen. jajjemän.

-

när rastlösheten tränger sig på, alla vännerna är med sina respektive och min egen man inte finns hos mig, ja då finns det då alltid en person kvar att lita på nuförtiden.


 -


-

vfu:n avklarad med godkänt betyg och fin slutbedöming. kliniska tentan avklarad, även den med ett godkänt betyg och fina ord. den där underkända terminstentan börjar sakta men säkert suddas ut ur mitt självförtroende. bara några få dagar kvar till sommarlovet nu. det är ett under, men det verkar som att jag har överlevt även den här terminen, mot alla odds. nu kan jag spendera min lediga tid med annat viktigt, som att tillexempel umgås med folk igen, nöta super mario och kolla på äckligt många avsnitt av the big bang theory. läsa lite och umgås med mina små flickor med svans också, såklart. på torsdag flyttar vi förövrigt hem till plommonet igen. ååh, längtar.

sista dagen på thorax fördrevs förresten vid ett operationsbord bredvid en doktor som la in katetrar i hjärtat på en patient och brände lite. fascinerande minst sagt, även fast jag hellre hade varit med på en mer blodig operation som det var tänkt som i början. en sån där operation där dom öppnar upp hela bröstkorgen med såg och syr i hjärtat. DET hade varit fascinerande.

la mina sista pengar på ett paket tvättmedel idag, så det är väl bara att ta sig ner till tvättstugan och tvätta nu. prioriteringar, javisst.

-


idag ber jag till gudarna att det ska bli regn. domedagen och allt. jag får inte lika mycket ångest av att sitta inne och pyssla med annat istället för att ligga utslagen på gräsmattan i solen då nämligen. GE MIG REGN!


-

hjärtat är uppe i halsgropen nästan. fy fan.

-

här är det lagom dött. tiden räcker inte till, även fast det känns som att jag är ledig hela tiden. i fredags hade jag lite kvalitetstid med maja, sen kom adam hit på kvällen. i lördags var det dop som gällde. hugo är numera välkommen i kristendomen. det var vackert, även fast jag inte är så förtjust i allt som har med kyrkan och gud att göra. efter dopet och middag hos bror martin och rebecka så fick jag och adam skjuts hem till katrineholm av bror john, ina och melker. lördagskvällen bestod av att spy över erik saade, tvinga familjen nilsson att äta min egen-bakade hallontårta och mysa sönder melker. sen blev det att cykla iväg till adam och mysa sönder honom. upp tidigt på söndagen, säga farväl till adam för några veckor och åka tillbaka till linköping med john och com. hamnade på flygvapenmuséet där pappa och mamma befann sig, pga att pappa älskar flygplan och är volontär där. har praktiskt taget vuxit upp på det stället. kul var det iaf. sen har det varit praktik och sömn för hela slanten. träffade maria och mårten för att styra upp lite skoluppgifter idag också. så, nu vet ni vad jag har pysslat med senaste dagarna. bildbevis kommer.


 -

man vill bara käka upp den här sötungen. kolla in smilegroparna liksom!


-




skrapat ihop 3 timmar sömn sen igår, men jag är glad ändå.


-

natt-pass på thorax avklarad. har spenderat natten på thuva-avdelningen. intensivvård och sånt. hur kul som helst. blandat och hängt upp dropp, tagit massa blodprover, gjort timkontroller och lyst patienter i ögonen med ficklampa. grymt kul. är så upp i varv så jag funderar på att städa och dona lite här hemma. men inom en timme har jag nog kraschat totalt. känner det i kroppen.

så, godnatt.

-

för varje dag som går känns det bara mer och mer rätt. härlig känsla må jag säga.


-

åldersnojja. om sisådär 1 timme blir jag 22 år. jisses, jag är ju fortfarande 18 tror jag. lite läskigt, men det är väl så det ska vara. lite läskigt att ha hand om 2 patienter på praktiken nu också, men det funkar. gått 7 av mina 13 dagar. imorgon blir det ett natt-pass. det tycker vi om. sen är jag ledig resten av veckan. på fredag kommer adam, äntligen. saknar honom grymt mycket. på lördag blir det dop och en sväng till katrineholm också. det blir nog en fin vecka, bortsett från att vakna ensam på födelsedagen. men what to do.

 -



förövrigt har jag haft en fin helg. i lördags åkte jag och amelie ut till bergs slussar och låg på en filt i solskenet hela dagen. blev en snabbvisit hos bror också. fin dag.


-

4 av veckans 5 praktikdagar avklarade. sista dagen imorgon, och jag längtar så det nästan gör lite ont i själen. längtar efter att få en ledig dag alltså. att få vakna upp på lördag vilken tid jag vill. ååh, himmelrike.


-

bloggen och jag har haft en liten paus senaste tiden, men nu är jag tillbaka hos den. tror jag.

sen sist har jag varit hemma i katrineholm, firat påsk, gosat med syskonbarn, grillat, pluggat till tenta, gjort tenta, haft en karatefylla & skämt ut mig, flyttat hem till linköping och börjat min andra period av praktik på thorax-avdelningen. hunnit med att pussa på adam också. det har varit fullt upp med andra ord. karatefyllan var lite onödig kanske, annars har det varit finfina veckor. praktiken har börjat fint. gått all in på att lära mig att ta blodprover ordentligt. hjärtat håller på att sprängas varje gång jag sticker in nålen i någon patients arm, men det har gått riktigt bra iaf. ÄNTLIGEN. jag trivs med att glida runt på thorax-avdelningen och leka sjuksköterska helt enkelt. imorgon börjar amelie praktiken också, så då blir det ännu bättre!

nu ska jag krypa ner i sängen och kolla på DH. börjar inte förens 14.00 imorgon. nice. får dödsångest av att sitta på bussen 06.05 på morgonen. det värsta är att gå kväll och sen ha ett morgonpass dagen efter. då är man inte hemma förens vid 22, sen måste man ta sig upp vid 5 på morgonen. DÄR har vi riktig dödsångest.

godnatt.


RSS 2.0