-

hur tragiskt det än låter, så älskar jag gråa torsdagar. det måste vara torsdag också, annars älskar jag det inte lika mycket. varit hos malin och pluggat statistik med henne och maja. omtenta på statistiken på måndag. hämtade ut förra tentan idag och upptäckte att jag var 1 poäng ifrån godkänt. sånt gör en glad och förtvivlad på samma gång.

blev en promenad hem tillsammans med maja förut, så dagens träning är avklarad. känns skönt då det spöregnar ute nu. ännu mer kärlek åt gråa, regniga torsdagar.

nu - plugga hjärtsvikt.


-

just nu är jag inte att leka med. förstår inte vad det är med mig, är helt vidrigt elak och dum mot allt och alla. beter mig som en trotsig tonåring mot min mamma och allmänt sur på omvärlden. för tillfället är det nog bara adam som går säkert, för han fick sin dos otrevlig anna hela helgen. började bråka med mamma över skype förut. dramaqueen nr 1. jag skäms och skyller på att jag är tjej. en trött tjej dessutom. det är ju upplagt för urartning..


 -

såhär känner jag mig

godnatt


-

-

 -

i fredags tröttnade jag på mitt långa hår (som hade blivit rejält långt), så jag gick till frisören och klippte av det. känns så mycket bättre och fräschare nu till våren. att jag aldrig lär mig att jag mår så mycket bättre i kort hår än i långt?

nu blir det plugg, sen kommer martina hit. älskar att hon befinner sig i linköping nu förtiden. helt underbart.


-

blod, svett och tårar. det är så man kan sammanfatta denna dag. råttorna är tillbaka i sin bur och mår bra, och sängen är halvt tillbaka under min säng igen. den får fungera som ett trappsteg ner från min säng tills någon stark människa kommer förbi och hjälper mig lyfta sängen igen. thelma och lovis har alltså suttit i x antal timmar bland fjädrarna i min extra-säng här hemma. tro inte att dom har suttit fast och plågats dock. nej nej. dom har legat och sovit och krypit runt i mitten och bara jävlats med mig. jag förstår inte vart deras vrede kommer ifrån? jaja, huvudsaken är att dom lever och mår bra. trodde nästan jag hade förlorat dom för evigt.

pga dagens drama så är jag nu sjukt efter i dagens plugg inför imorgon. måste läsa och analysera en engelsk statistik-artikel på 9 sidor innan klockan 9 imorgon. och så måste jag svara på alla frågor inför basgruppen imorgon. vad gör jag framför datorn egentligen!?

godnatt.

-

pust. vilken dag. åkte hem till katrineholm tillsammans med adam igårkväll för en snabbvisit. trodde thelma och lovis skulle tycka att det var ganska okej att bli lämnade över natten, men icke. det tyckte dom inte alls om. kom hem vid lunch idag och möts av en tom bur. japp. dom små ligisterna har tagit sig ur buren och gått på äventyr. inte en enda råtta syns till. vänt upp och ner på hela lägenheten och sökt i varenda vrå. och vart hittar jag dom? JO, inuti sängen som står under min säng. dom har bitit sig igenom och klättrat in till sängfjädrarna. förstår inte att dom vill straffa mig såhär hårt. malin kom förbi och hjälpte mig att lyfta bort min säng, sen har jag fått gått lös med saxen och klippt upp hela jävla sängen. och nu sitter dom där, bland fjädrarna, och tjurar. jag sitter också och tjurar. mina råttor är för smarta för mig. tro inte att det var en tillfällighet att detta skedde under den enda natten jag inte är i lägenheten. nej nej. thelma och lovis har planerat detta. in i minsta detalj.

 -

-

-

ja, ni kan ju gissa vad jag pysslar med ikväll..


-

fortsatte min städning här hemma förut. skulle vika och plocka in lite kläder i garderoben. det är då jag ser dom. mina spräckta byxor ligger där i ett hörn och bara hånar mig. på med träningskläderna, jogging-dojjorna och in med ipoden i öronen. en fin joggingrunda runt ryd blev det i skymningen. det känns fint i låren må jag säga.

ja, ni ser ju själva hur ondskefulla mina jeans ser ut;


 -


-

man blir bara mer och mer deprimerad efter föreläsningarna för tillfället. den här terminen lär vi oss om den sjuka vuxna människan. varför ska man bli gammal? sämre njurfunktion, hjärtsvikt, hjärtinfarkter och ödem är bara ett axplock av allt elände som kommer med åldern. man är på topp när man är 25 år, sen går det bara utför har vi fått lära oss nu. 3 år kvar då, härligt.

har diskat, gjort fint i köket och tvättat lakan idag. lite föreläsningar och plugg har jag också pysslat med. imorgon är det ledigt och jag ska göra något oerhört läskigt. på kvällen kommer som sagt var adam också, längtar ihjäl mig. csn trillar in på kontot också. jag tror morgondagen kommer bli dunder-bra.




puss


-

se där. älsklingen har våldgästat min blogg ser jag. det där med att blogga kanske inte är hans grej, men bloggdesign kan han iaf. längtar till fredag då jag återigen får slänga mig i hans armar på tågstationen. har saknat honom så fruktansvärt mycket den här veckan. min älskling.

gick in i en mindre depression imorse. har varit på gym, dansat zumba, simmat och promenerat som aldrig förr senaste veckorna. man skulle ju kunna tro att jag börjar bli vältränad liksom. men vad sker? jo, jag spräcker ett par byxor. hur kul är det på en skala? ljudet av tyget som gick sönder krossade mitt hjärta i små, små bitar. kul.. så det blev raka vägen till gymmet med malin efter föreläsningen idag. på't igen imorgon och fredag också. nu jävlar!

nu ska jag lägga mig och plugga om hjärt - och kärlsjukdomar. nice.

farväl




Tjoo bre

tjatja bloggen! ny banner, tjarrå!

-

strömmen är tillbaka och jag har (efter mycket om och med) lyckats skaffa e-legitimation. prisa gud, skatteåterbäringen blir fin i år igen! det går inte att komma undan - pengar gör en lycklig.

sovmorgon gör mig också ganska lycklig. imorgon ska jag sova, länge.

godnatt.

-

strömavbrott. paniken väller upp inom mig, sakta men säkert. är det någonting jag hatar så är det strömavbrott. känslan av att inte kunna tända en lampa, laga mat eller ha tv:n på. och all mat som sakta men säkert tinas upp i min frys och förstörs i mitt varma kylskåp. det jävliga är att det finns ljus på andra sidan gatan. sjukt orättvist tycker jag. så nu sitter jag här, i mörkret, med en dator som håller på att dö ut och en mobil med lågt batteri. jag vill ha tillbaka ljuset, nu.


-

månadens lärdom - det går inte att käka kräftstjärtar x antal ggr i veckan, för då har man plötsligt bara 19 kr kvar på kortet. tack gode gud att jag har frysen full av matlådor. fredag får gärna komma snart.

igår hade jag tenta och idag hade jag mittutvärdering i basgruppen. två jobbiga saker avklarade. jag vet inte vad som har hänt, men ulla har förvandlats till en riktigt snäll människa. idag sa hon att vi är den första basgruppen på länge som inte är rädd för henne. visst är det nästan så det gör lite ont i hjärtat? man blir nog till sist som man behandlas. efter basgruppen blev det en fika i solskenet med amelie. hur underbart som helst. gick förbi och vinkade till martina också på hennes nya jobb. har haft fröken på besök här sen söndags-kväll, mycket trevligt.

nu ska jag sätta på musik och ta tag i diskandet.

 -


snart två år sedan studenten, galet.


-

blodtappen gör det verkligen omöjligt för mig att vara en god människa. dom spränger mina blodkärl och vill inte ha kvar mig längre misstänker jag. dåligt blodflöde och sköra kärl. TSS, så lätt ger jag inte upp hörrni. jag SKA vara blodgivare. vårens mission - göra mina blodkärl fetare. vänta ni bara! är man blodgivare så minskar man risken för hjärt - och kärlsjukdomar, DET NI! och så får man bio-biljetter..

-


igår var det utgång som gällde. var hos amelie och pimplade vin, sen tog vi oss ner till NH för att se kleerup's band me and my army, men stackaren hade gått och blivit sjuk. när ska mr kleerup inse att man ska ta det lite försiktigt med kokainet när man har spelningar och intervjuer? men jag och amelie hade det grymt ändå. kom innanför dörren vid 4-snåret imorse efter en grym kväll. att vakna vid 7 imorse var också grymt. grymt vidrigt. är mer död än levande idag.

nu ska jag sitta och heja på katrineholm i körslaget.

 


-

-

-

innan klockan slagit åtta imorse var jag påväg mot malin

-

fira födelsedag, sy klart overallerna och plugga, yesbox

-

casper, ett riktigt vilddjur!

-

rara maja kom också förbi för lite plugg

-


och när klockan slog tolv mötte jag upp denna skönhet. torsdagslunch bestående av pasta, pesto, kräftstjärtar och vin. vi är så jäkla bra ihop <3

resten av dagen har gått åt till sömn och plugg. det där med att sova middag börjar bli en gräslig ovana för mig.


-

usch, nu börjar man fatta hur illa det är i japan. så obehagligt och så himla fascinerande på samma gång. jag blir totalt uppslukad av katastrofer. funderar på hur sayuri, min och johannas japanska kompis som vi träffade i usa, har det nu.

har haft föreläsningar om hjärt- och kärlsjukdomar hela dagen. även det var intressant. det där med att ändra livsstil är mer aktuellt än någonsin efter idag. träna och äta nyttigt, punkt slut. det funkar inte att käka så mycket onyttigt som jag gör. det är illa.

har precis bakat chokladbollar.. men bara för att kunna överraska malin på hennes födelsedag imorrn. upp i gryningen och plugga läkemedelsberäkning och göra klart overallerna hos damen imorrn. sen ska jag iväg till universitetet och röva med mig sofie hem. har inte kramats med henne på alldeles för länge, illa. men imorgon så blir det ändring på det.



på den tiden då vi var gudinnor och oövervinnliga.


-

shit, jag börjar bli en sån där crazy cat-lady, fast rat-lady istället..


-

har överlevt även denna tisdag. promenerade ner på stan med amelie efter basgruppen, och fortsatte sedan iväg till malin för att fixa overallerna lite. det går sakta men säkert framåt. käkade middag med henne och hennes pojkvän och tog bussen halvvägs hem sen. blev en liten promenad från gamla linköping och hem. ikväll är en sådan kväll då det hade varit fint att ha adam här. blir så avundsjuk på dom som har sina älskade på nära håll. som bor tillsammans med dom, eller iaf bor i samma stad.

föreläsningar hela dagen imorgon. det är mysigt på något vis.


-

det är iaf mysigt att ha dessa att komma hem till om dagarna


-

idag är jag ambitiös. varit uppe sen åtta och pluggat (vid sovmorgon går jag annars aldrig upp innan tio..) och njutit av det fina vädret. basgruppsmöte vid 1. den där klumpen i magen kommer fram direkt, bah. men så tänker man på hur läget är i japan, och genast försvinner den där klumpen i magen inför ett litet möte. lite perspektiv, tack.


 -


-

-


-

pluggar urinproblem och dricker chai-té denna måndagskväll.


-

redan söndag. min helg har varit fin. i fredags blev det besök på vårdcentralen för att kolla upp lite otäcka blåmärken jag har fått. dom klämde lite på mig och tog lite prover, som alla visade att jag är frisk. hallelujah. haft dödsångest senaste dagarna. efter vårdcentralen blev det tåg/buss hem till katrineholm för att kramas lite med mamma och katterna. blev lite kvalitétstid med syster också som var rar och hämtade mig vid stationen, sen åkte vi lite ärenden. skulle hämta en bok på bibblan. det blev en dyr historia kan jag ju erkänna som slutade med -144 kr på kontot. jävla bibblan. storhandling på maxi blev det även, och tillbaka en sväng till stationen för att hämta adam. så underbart mysigt. något som är mindre mysigt är att adam har skaffat en iphone. jag får nu kämpa som bara den för uppmärksamhet! inte okej. fredagkvällen bjöd iaf på tacos och mys.

och igår hamnade vi här i linköping igen. thelma och lovis hade klarat sig galant själva verkar det som, men jag kan verkligen inte lämna djur själva, får så himla dåligt samvete.

nu blir det snart pizza och film. adam blir kvar här till imorgon. sånt gör verkligen skillnad. det finns nämligen inget värre än att säga hejdå vid ett tåg en söndag. måndag-morgon känns lite mer hanterligt.


-

nu börjar jag bli riktigt, riktigt orolig.. panik i kroppen.

-

självplågeri. det är vad jag sysslar med tror jag. idag har jag träningsvärk så jag knappt kan röra mig. så vad gör jag? jo, jag packade ner badkläderna idag och tog en sväng förbi badhuset efter skolan. sisådär 1,5 timmar simning. maria kom och gav mig sällskap sista timmen. nu har jag ont i varenda del av kroppen.

bokat biljett hem till katrineholm på fredag. blir en snabbvisit, sen tillbaka till linköping tidigt på lördag. mina flickor får inte sitta själva här hemma mer än så. får med mig adam tillbaka till linköping också, lycka.

nu ska jag fixa mat, sen blir det plugg..



gammal och dålig bild på lilla lovis


-

det är inte vettigt att ge sig ut på en jogging-runda dagen efter ett zumba-pass. det har jag fått lära mig idag, den hårda vägen. har nog skrämt slag på halva ryd. när jag joggar och är på gränsen att dö så är jag ingen vacker syn. jag är ingen gasell som spänstigt kommer galopperande. nej nej. jag liknar mer en noshörning som flåsande försöker komma undan ett lejon. andas gör jag såklart också, högt som tusan. lite astma-varning faktiskt. men snabbt går det. det är det som är felet. jag joggar inte, jag springer som om jag vore jagad av ett gäng vildingar. och vad blir resultatet? jo, jag får nästan krypa på alla fyra upp för trapporna till min lägenhet. blå om läpparna och med lättare syrebrist. och nu sitter jag här, fortfarande kippande efter luft. fy fan för att jogga..

nu ska jag laga mat och försöka överleva kvällen.


-

börjar bli trött på ledighet nu. innerst inne tycker jag bättre om att vara i skolan om dagarna, hur sjukt det än låter. man uppskattar den lediga tiden så mycker mer då. som tur är ska jag iväg och träna med malin om 2 timmar, sen ska vi pyssla lite med ssk-overallerna ikväll. ska sy dit namn och märken på dom. om sisådär 2 veckor är det dags för overall-veckan, eller vad det nu heter. då ska man ha på sig den hela veckan, så dags att fixa iordning den nu. bara 1,5 år senare än resten av klassen...

längtar till fredag. börjar sakna adam sådär fruktansvärt mycket nu.


 -

det blir mysigt att komma tillbaka till skolan på onsdag..


-

 -

precis skypat med älskade ashley. ibland glömmer jag bort att jag faktiskt har ett helt liv på andra sidan jordklotet. 10 månader av mitt liv kommer alltid finnas i flints gråa värld. vänner som jag inte inser hur mycket jag egentligen saknar. ashley var min och johannas fasta punkt i usa. vår trygghet. att man inte har träffat henne på över 3 år känns ofattbart. ibland inser jag hur mycket jag saknar min tid i flint, trots all dramatik och kaos. kommer alltid komma ihåg kvällen jag tappade bort min plånbok, och ashley körde runt i alla fina kvarter för att kolla på jul-dekorationer för att muntra upp mig. och mornarna som vi skippade första lektionen för att käka frukost på mc donalds. jag saknar henne.

 -



-

lägenheten är skinande ren, och brödet står på jäsning. idag är jag vidrigt mycket hemmafru, men ibland måste man. känner mig helt harmonisk i min nystädade lägenhet.

imorgon blir det träning och kvalitetstid med malin. längtar efter att graciöst slänga mig ner i simbassängen. det där med att plaska i vatten har jag verkligen fastnat för.


 -

postsecret <3


-

vårstädning på alsättersgatan idag. köket är skrubbat från golv till tak och jag ska ta tag i badrummet alldeles strax. har precis käkat världens godaste lunch - fullkornspasta med pesto och kräftstjärtar. man får lyxa till det lite ibland när man är en fattig student. när det är söndag och man städar, då får man lyxa till det.

pratade precis med emilia. hon åker tillbaka till barcelona idag. avundsjukan river själen på mig, men har bestämt mig för att besöka damen i juni om min ekonomi går ihop. vi håller tummarna!


-

mysig dag ute i berg. käkat hemlagad pizza, promenerat i solskenet och gullat med hugo. älskar att hälsa på hemma hos bror och rebecka. allting är så hemtrevligt och fint där. dessutom är dom alltid så rara. fick skjuts tillbaka hem nu på kvällen. hur bekvämt som helst. fin dag helt enkelt.

inatt var det fest i studentkorridorerna på våningen under mig. stinker gammal fylla och söndertrampade fimpar i hela trappan. flaskor och burkar överallt. mindre fint och fräscht.


 -


vårkänslor ut i fingertopparna idag


-

äntligen fredag. sista dagen på thorax och mittbedömningen gick superbra. för första gången känner jag att jag är påväg mot att bli sjuksköterska. måste erkänna att det är en väldigt härlig känsla. jag och amelie har haft det så fruktansvärt kul under våra praktikdagar också. längtar redan efter maj och nästa omgång praktik på thorax.

efter praktiken blev det en snabb träff med bror, rebecka och hugo i gamla linköping. lilla hugo är ett riktigt charmtroll. så himla söt och gullig. imorgon blir det bussen ut mot berg för lite mer kvalitetstid med familjen nilsson. ska sätta klorna i honom ordentligt och göra klart för pojken vem som är favorit-faster. blir mysigt att umgås lite med bror och rebecka. funderade på att åka med dom hem idag, men var så trött så jag nästan stupade. kom hem, la mig i sängen och sov i över en timme. som sagt var, det där med att gå upp vid 5 är inte något för mig.

nu ska jag ta mig en lång dusch, krypa ner i sängen och kolla på tv och läsa resten av kvällen. usch, känner mig så fruktansvärt tråkig när jag inte är ute och festar på fredagarna, men man är verkligen svintrött när helgen kommer. dessutom har nästan alla mina kompisar pojkvänner som dom är hemma med. dom helgerna adam inte är här leder alltså till ensama helg-kvällar. men det lider inte jag av. tvärtom.

godnatt.


-

 


-

sista dagen på thorax imorgon. idag fick jag lägga om cvk, sätta dropp och dra bort en cvk. imorgon är det även dags för mittbedömning. skickade nyss iväg en dåligt skriven reflektion om mina dagar på thorax. är glad att jag inte har min handledare ulla som kontaktlärare på vfu:n. på tal om kära ulla. har dom senaste dagarna hört skräck-historier om min kära handledare. hon är värre än vad jag har trott. det grövsta hon har gjort är helt vansinnigt. för några år sedan var hon så elak mot en elev under en muntlig tenta så att elev fick åka in akut på psyk efter. hon har tydligen inte satt sin fot inom vårdyrket sen dess. det värsta är att det är sant. det är inte konstigt att man har ont i magen när man ska ha basgrupp med gullan.

thelma sitter och donar med en filt här bredvid mig nu. drar runt på ett hörn och försöker bädda. nu ska jag, thelma och lovis kolla på spindelmannen 3.

godnatt.


-

-


idag saknar jag att sitta på en klippa i finland med mitt mumintroll och se ut över havet. det var underbart (även fast jag ser ut som att jag precis har bestämt mig för att döda johanna)


-

så jäkla trött man är efter en dag på praktiken. helt slut. bara tre dagar kvar, sedan är man tillbaka i föreläsningssalarna igen. det blir bra, för i början av maj är man tillbaka på thorax igen för ytterliggare 14 dagar. det blir nice.

nu blir det how i met your mother, sen ska jag sova. sovmorgon till 10 imorgon. sånt gör mig lycklig!

godnatt.

-

1 mars. för ett år sedan irrade jag och adam runt i snöstorm här i ryd och letade efter alsättersgatan. för ett år sedan låste jag upp dörren till min allra första, egna lägenhet. för ett år sedan satt och adam och käkade nacho-chips och dipp till lunch i den här lägenheten. jag kan inte förstå att det redan är ett år sedan. det känns som att det bara har gått någon månad. jag visste från första början att jag skulle trivas här. jag älskar mina stora fönster. älskar badrummet. älskar mitt lilla, lilla kök. min vackra, fina lägenhet.

1 mars. årets första vår-månad. hallelujah. det firar vi med att spendera kvällen på thorax.


RSS 2.0