-

helt slut. hade terminens första föreläsningar idag. kul att dyka rakt ner i läkemedelsdjungeln. farmakologi. kan inte bestämma mig om det är kul eller inte. hade en föreläsning om hälsopsykologi också. hej HEL-kursen. jag är så trött så jag spyr på alla dessa hälso-teorier och hälso-modeller. kan man inte bara säga att man har hälsa om man mår bra, och att man inte har hälsa om man mår dåligt? allt skulle ju underlätta betydligt. nått som iaf underlättade alla föreläsningar idag var att ha slash i stolen bredvid mig. det var mys det. mer mys blir det nästa vecka när jag våldgästar norrköping. 

har varit hos malin nu ikväll. käkat thai, kollat film och gosat med hennes kattunge caspar. kan vara bland det sötaste jag någonsin kollat på. jag vill ha en liten kattunge. gjorde årets power-walk från malin till bussen när jag skulle hem. från andra sidan tannefors (ja sara, jag var i dina gamla kvarter idag, buhu) till stora torget på sisådär 15 min. i halvtrasiga skor. jag tror inte att det är menat att gå så fort.

nu ska jag sätta mig och råplugga. ledig imorrn, men ska iväg och möta kerstin och malin vid ett för lite medicin-plugg. måste förbereda mig. måste också upp vid sju imorgonbitti och slänga i en tvättmaskin. kul.

ciao.

-

huvudvärk så in i norden. har varken orkat gått till tvättstugan eller städat här hemma. ligger i fosterställning istället. det är bekvämare. imorgon däremot ska jag ta itur med det, för på onsdag har jag lyckats lura iväg bror  och hans fru från deras lugna vrå ute i berg, för att komma till ryd istället. shopping på maxi och middag står på schemat.

nu ska jag snart lägga huvudet på kudden och be att huvudvärken försvinner.

förövrigt är det 11 månader med älskling idag. puss på det.


-

ett litet tips - sola inte med spetstrosor. man får en mönstrad rumpa.. attans.


-

första dagen avklarad. självklart hamnade jag i den basgrupp som hade ändrat sitt basgruppsmöte till på fredag istället för torsdag.. jag gråter inombords. what to do, what to do?

-

snart ska jag försöka ta mig upp ur sängen, och iväg till skolan. blir en liten lunch-date med rara kerstin innan uppropet. ska bli så kul att träffa klassen igen! efter uppropet bli det fika med malin. sen blir det solning, en tripp iväg till tvättstugan, och så ska jag gå lös med diverse rengöringsmedel här i lägenheten. damma, dammsuga och göra kliniskt rent. det kan behövas..

nej, nu ska jag samla mina krafter och ta mig upp.


-

-


-

hela våren levde jag i förnekelse. jag bor väl inte i linköping? jag har inte gjort någon adressändring än. jag har inte skaffat hemförsäkring. jag har alltid sett den här lägenheten (och använt den) som något ställe jag bara sover på medan jag är i linköping. jag levde nog mer i mina väskor och på tåget än i min lägenhet i våras. allt handlade om att hinna med första bästa tåg tll katrineholm. men nu har det börjat gått upp för mig att jag faktiskt bor här. jag kommer inte komma hem till katrineholm fören oktober. jag bor inte i katrineholm längre. sakta men säkert skiljer jag mig från staden som har varit min trygghet i 21 år. jag är livrädd över tanken, samtidigt som jag bara ler över samma tanke.

jag, anna nilsson, är en linköpingsbo.

(linköping är ju inte så värst långt ifrån katrineholm dock, så jag är lite överdramatiskt kanske.. men ändå)


-

ligger i kollar på bridget jones och sjunger med i "all by myself". jepp.

-

och så var älsklingen på väg till karlskrona igen. är orolig för han, hans biljett funkade inte att ta ut. och inte har han batteri på mobilen heller. nervös. men han brukar klara sig på nått konstigt vis, så vi håller tummarna för att han kommer fram som han ska. vi har iaf haft några underbara dagar, och jag saknar honom nästan redan. på torsdag 18.25 är det min tur att sätta mig på tåget mot karlskrona. men först ska jag ta mig igenom första veckan i skolan. det kommer nog bli en ganska nice termin som bara kommer kretsa runt barn och medicinsk teknik typ. jag kommer äntligen få börja träna på att sticka folk och sätta kateter. mycket trevligt tycker jag.

nu ska jag ta tag i all disk som ingen av oss har orkat ta ordning på dom senaste dagarna. sen ska jag lägga mig och läsa och vänta på ett livstecken från älskling.

-



Holy, Moley, me, oh my,
You're the apple of my eye


-

just nu mår jag så himla fint. jag har älsklingen i mitt våld. jag har en jäkligt fin lön (hade aldrig trott att det skulle bli så mycket) som trillar in på kontot imorrn. det börja bli höst utanför mitt fönster. jag och adam har en hel helg kvar tillsammans, och jag är bara så jäkla lycklig och harmonisk.

-

jag och mamma har inte haft det lätt dom senaste dagarna. internet har kraschat hemma på plommonvägen. som tur är är jag tillbaka i linköping nu, med mitt älskade mobila bredband. om en och en halv timme kommer adam till linköping. jag är så glad så jag nästan spricker. om en och en halv timme kommer jag få slänga mig i hans armar igen. jag kommer få vakna med honom bredvid mig imorgonbitti. jag är gla-a-ad. det enda negativa är väl att både jag och adam är snor-fattiga fram till fredag. men hittade en burk köttfärssås i skåpet, makaroner och en hel limpa rostbröd, så vi klarar nog oss ganska så bra ändå. vi har även en flaska vin i vårat våld. vi överlever.

varit duktig och tränat 3 dagar i rad nu. var nere på gymmet och sprang på bandet i 50 min både i måndags och idag. igår trampade jag på crosstrainern i över 30 min. så himla skönt det är att träna. är stolt att jag tagit mig ner till gymmet faktiskt. nu gäller det bara att fortsätta här i linköping. ska försöka övertala min kära klasskompis kerstin till att bli min träningskompis under hösten!

nej, nu ska jag göra mig och min lägenhet fin. sen ska jag kramas.

-

två veckor. så länge sen var det jag såg adam. nu börjar jag sakna på riktigt. men på torsdag, då kommer älsklingen till linköping och spenderar helgen med mig. jag blir glad bara av att tänka på det!

nu ska jag snart iväg och jobba.

-

underbart väder. tog mig en rejäl sovmorgon idag, eftersom jag jobbar natt inatt, och nu har jag lagt mig i soffan med en kopp té för x antal timmar sopranos. ska väl försöka hinna lite crosstrainer också. imorgon är det jag som tar tag i min tenta. måste börja plugga i tid den här gången. men har jag lust med det? neej, inte direkt.. 
 



den hår låten gick på repeat i mitt huvud på flyget igår


-

hemma från mumindalen. jag tycker om finland. inte språket, men landet. och mitt mumintroll. och hennes muminfamilj. att det tog mig 2,5 år att ta mig dit, det är helt sanslöst. skämmigt rent ut sagt. nu har vi gjort en deal att vi ska ses en gång varje halvår. en resa till finland/år. det är både billigare och tar kortare tid för mig att ta mig till finland och johanna, än att ta mig till karlskrona och älsklingen. så nog ska jag lyckas trycka in en årlig resa till finland. det behöver jag.

nu ska jag iväg till emilia för lite kvalitetstid. imorgon börjar mitt nyttiga liv btw. crosstrainern ska få sig en omgång, och på söndag ska det bli både promenad och en joggingtur. försöka skrapa ihop några kronor till solarie också kanske?

-

precis smällt i mig en pizza. och inte vilken pizza som helst, utan pizza gjord av mitt mumintroll. har överlevt helgen (mot alla odds) och resan över till finland, så nu sitter jag här mitt i mumindalen alias espoo. började gråta när jag träffade johanna på flygplatsen. riktiga glädjetårar. vi har inte setts på 2,5 år, men det känns som det bara var någon dag sedan vi sist sågs. hon är verkligen min tvillingsjäl, mitt mumintroll. är på hennes jobb inatt. hennes jobb på en mack. det är så kul att sitta och lyssna på alla människor här. klockan är halv fyra, och det är faktiskt folk här. galet.


-

trött. min jobbhelg har sett/ser ut såhär;

fredag 22-07
lördag 13-20.30
söndag 07-16
söndag 21-07

imorgonbitti flyr jag över till finland för att kramas med mitt mumintroll.


-

idag saknar jag adam sådär fruktansvärt mycket. det räcker så. 15 dagar kvar tills jag får krama på honom i några dagar. jag längtar så jag går i bitar.

-

katrineholmsveckan. ikväll nalkas det utgång med slash. hur längesen var inte det då? både utgång och fest med slash. jag är pepp. sådär galet pepp. jag har fallit tillbaka till hösten 08, om bara för en liten stund. san fransisco, thai och urartning hela hösten. uppskrapade knän och hjärnskakning. vi har gjort mycket dumt i våran ungdom. oftast till tonerna av "hey boy" & "i will survive". nu har vi dock lugnat ner oss en aning, och tur är väl det. men kul var det. och kul ska vi ha det ikväll!



jag saknar mitt långa hååår och lugg


-

middag och utgång med sofie imorrn, kvalitetstid med emilia ikväll. pretty nice i say.

-

eftersom vårdcentralen dissade mig igår, så dissade jag dom idag. känner mig på bättringsvägen, så tyckte det var onödigt att ringa idag. all sömn som jag har fått senaste dagarna har nog gjort mig lite bättre. var ute och plockade svamp (blåbär) med pappa förut också, så nu har jag fått i mig lite frisk luft. sen har jag bestämt mig för att göra tentan i oktober istället. jag gör det igen. skjuter upp. men den här gången är det ett vettigt beslut. har börjat plugga också, så nu tar jag det i min takt istället. jag och sofie ska ha kvalitetstid/pluggning en gång i veckan fram till tentan nu. ikväll ska vi ut på middag på choys garden också, jag & sofie. thai-mat är våran grej.

nu ska jag göra mig lite mänsklig. har bara gått runt i mjukiskläder sen i lördags.

-

nästan 3 dagar har gått, och jag saknar honom redan sådär jobbigt mycket.. hur ocoolt är inte det på en skala? väldigt ocoolt skulle jag vilja säga.


-

vårdcentralen hade inte tid för mig idag.. bara för att jag inte tryckte in mitt besök som akut på telefonsvararen imorse. det förstår dom väl själva att jag inte tänker trycka in min 2 månader långa förkylning som AKUT? imorgon får jag ta och göra det iaf. orken finns inte ens i närheten av min kropp just nu, och halsen har blivit inlindad av taggtråd börjar jag misstänka. och så har vi den där satans tentan. hur lätt går det att plugga när man somnar var tjugonde minut?

-

i våras, precis innan sommarlovet, så hade jag en stor vidrig tenta. den var så stor och vidrig så jag bestämde mig för att helt enkelt strunta i den och göra den nu den 13 augusti. dum som jag är så tänkte jag "hmm, under sommaren kommer jag ju kunna plugga hur mycket som helst, jag har ju inte ens mycket jobb på schemat". nu är snart 13 augusti här, och hur mycket har jag pluggat? jag räknade aldrig med att få lite extrajobb, eller att det skulle vara sol och värme nästan hela sommaren. så nu sitter jag här, precis om innan sommaren, med en vidrig tenta framför mig. suttit med näsan i boken sen 13.00 idag, och har hunnit sisådär 10 sidor. jag. hatar. kemi. jag hatar att läsa om joner och elektriska laddningar i kroppen. nu ska jag träffa martina en sväng, sen ska jag sätta mig och plöja igenom ALLT om njurarna. jag får inte sova förrens njurarnas fysiologi och anatomi är solklart för mig. någon som vill byta liv med mig för tillfället? snälla..?

 -


-

trött som ett klubbat troll. varit alldeles för mycket senaste dagarna. min förkylning vägrar ge sig, så på måndag blir det att våldgästa vårdcentralen. har inte heller sovit så mycket dom senaste nätterna, och jobbade natt inatt. adam flyttade dessutom idag. halv tio imorse var han förbi och sa hejdå. det var tur att jag var så pass nyvaken och trött så jag inte hann reagera normalt. det var tungt. tycker synd om älsklingen som har stått ut med mitt extremt tjejiga humör senaste dagarna. igår räckte det med att han bara tittade på mig, så började jag böla. lite överdrivet beteende? jotack, jag är väl medveten om det. nu har vi nedräkning till slutet av augusti.

skulle ha varit utgång ikväll med emilia, men ingen av oss var särskilt sugna på det. skönt. jag hade nog inte ens klarat av att lukta på vin ikväll. så istället för utgång har jag haft en mysig eftermiddag och kväll med hanna. har desperat försökt få henne att flytta till linköping. jag tycker det är en jättebra idé! jag tänker inte ge upp än helt enkelt.

nu ska jag försöka kolla på ett avsnitt av sopranos, men misstänker att john blund haffar mig så fort jag lägger ner huvudet på kudden. vi får se hur långt jag hinner kolla.

godnatt

-

och så var fredagen här. jobb inatt. jag är inte sugen på att göra något idag. ingenting alls.

-

här har det inte varit livat på länge. har varken haft tid eller lust. varit i linköping med adam i nästan en vecka nu. helt underbart. idag åker vi dock hem, och på lördag flyttar adam. mindre kul. mindre kul att jag har dragit på mig en ögoninflammation också. jag ser ut som ett monster! men om en och en halv vecka åker jag till finland och återförenas med johanna, så jag har ju lite att se fram emot. sen ska jag ta tag i träningen den här månaden. och plugga till tentan som ligger och lurar nästa fredag. pust. augusti komme gå fort hoppas jag.  

nu ska jag städa lägenheten, som förövrigt har blivit hur mysig som helst nu.


RSS 2.0