-

svintrött. rapporten börjar äntligen bli klar, men känns som att allt är fel i den. men orkar verkligen inte lägga ner mer energi på det där nu.

fältstudie på operation idag var över förväntan. hamnade på neurokirurgi, bara det är ju hur maffigt som helst. att jag dessutom hamnade på en operation som min brorsa utförde var galet! vad är oddsen? små! måste erkänna att jag är så oerhört stolt över min kära bror när jag ser vad han kan göra. så fascinerande att se honom arbeta. borra och bränna, skära och sy. i en människas hjärna. så himla coolt. imorgon väntar en till dag på operation. härligt, härligt.


-

första advent idag då. har gått lös med julpynt här hemma och tänker fortsätta kvällen med love avtually för optimal julkänsla. ge mig lite jäkla snö nu innan jag går ner i en depression! imorgon är det fältstudie på operation som gäller. håll tummarna att jag får se något blodigt och häftigt!


-

ska snart iväg på sista passet för denna VFU-period. så jäkla skönt att ha det avklarat faktiskt, även fast det har varit hur kul som helst. men det är en sån ständig press när man är på praktik tycker jag. man måste hela tiden vara på topp. nog ska det bli skönt att komma tillbaka till skolan och ha lite föreläsningar istället.

men vill helst ligga hemma och kolla på the grinch ikväll. fullkomligt älskar den filmen! 

 -


-

natt på 55;an. halva avdelningen är på helg-permission och andra halvan sussar sött. då passar jag på att besöka neuro och emma, yesbox! jag vill också ha gröna kläder..


-

har överlevt en vecka i influensans våld. det kunde ha kommit lägligare så att säga. den kunde ha kommit när jag var ledig och inte hade något inbokat istället för att komma när jag hade 3 pass att klara av på praktiken, en rapport att skriva och idol att gå på. min plan att åka hem idag är också krossad, eftersom jag måste spendera denna helg på praktiken istället för att få ihop rätt antal dagar. som tur är har jag nattpass. kommer väcka upp hela avdelningen med min hosta..

nej, nu ska jag försöka få ihop det sista på min rapport om pedagogik. jomenvisst. att halva rapporten är skriven i ett feber-rus känns inte alltför bra, men jag tänker verkligen inte skriva om det!

-

vill mycket hellre hem och kramas med denna bebis ikväll. fanny tycker om att ha småbarn (eller rättare sagt deras leksaker) på besök.


-

ligger för döden i hasseldungen, precis som hönapöna (om det är någon utöver syskonen nilsson som känner till hönapöna i hasseldungen så hojta till!). influensan har ett starkt grepp om mig. 40 graders feber och hosta. det räcker så..

-

vaknade upp för en stund sedan med århundradets huvudvärk. det gör så fruktansvärt ont! Buhu..


-

image description

det börjar närma sig. nervös, nervös!

-

ibland inser jag att jag pluggar till något som jag verkligen kommer älska att jobba med. idag var det en sån dag. och allt beror på några fina ord från en patient. så himla fin känsla.

ledig imorgon. ska sova ruskigt många timmar och sitta med rapporten som ska lämnas in om 2 veckor. börjar få panik redan!? pust!

godnatt.


-

 -

en bild på världens bästa pappa, fars dag till ära. är ledsen över att jag inte kunde vara hemma och fira honom idag, men är man en fattig student så är man. bäst är han iaf!
 


-

min micro har dött. det här med att värma mat har blivit ett mer omfattande projekt än tidigare. micro, come back, come back..


-

åh, längtar så vansinnigt mycket efter julen och snön nu. har handlat sjukt mycket julgrejer idag. adventsljusstake, julstjärna, julhanddukar, ljusslinga och annat juligt. okej, ljusslinga kanske inte är så jäkla juligt, men ändå. vill helst baka pepparkakor och lyssna på julmusik varenda dag nu resten av året. va fint jag skulle må.


 -
 -


-

dimman ligger tjock över Ryd!


-

är helt död idag. höll (på riktigt) på att somna på praktiken idag när jag var med på vårdplanering. det är pinsamt när man känner att ögonvitorna börjar rulla fram.

imorgon är jag all alone på praktiken, min handledare är nämligen ledig. jag har snickrat ihop ett passande schema för morgondagen. ska mest glida runt bland vårdmöten och sjukgymnastik. blir nog en skön och annorlunda dag. 

funderar på att ta en promenad nu innan dh börjar. en lång vända runt ryd med filip&fredriks podcast i öronen är nya favoritsysselsättningen. älskar deras podcast! 

 - 


-

somnade vid tre imorse och vaknade kvart i fem. att jag är trött är en underdrift. försöker piggna till lite framför golden girls innan jag ska cykla iväg till sjukhuset. gäsp..


-

lovis och thelma håller på att plantera om här hemma. vet inte om jag riktigt uppskattar det?


-

ont i huvudet och trött. varit på praktiken hela kvällen. den är en svår avdelning som sätter sina spår i mig känner jag. hjärnskador och ryggmärgsskador. så många människor som har gått från att vara helt friska ena sekunden, till att vara så svårt skadade nästa sekund. man möter så många svåra öden och så många familjer som kämpar på. man får nästan dåligt samvete över att man klagar på småsaker och låter en kuggad tenta göra en olycklig. sånt som faktiskt inte gör så mycket när allt kommer omkring. man får sig en tankeställare varje gång man har haft ett pass på 55;an.

alla helgons dag idag också. det känns vemodigt iår. den där varma, mysiga känslan jag alltid har fått av upplysta fina kyrkogårdar fanns inte där när jag cyklade hem ikväll. går inte en dag utan att man tänker på dig.

vilket deppigt inlägg det här blev nu. ibland får man vara lite dyster.


-

lite deppigt att sitta hemma, själv, en fredagkväll och skriva rapport. att dessutom käka tacos, själv, gör saken bara ännu värre. skulle egentligen ha praktik ikväll, men det blev ändrat.

pratade med mina systrar nyss som sitter tillsammans i jamestown och skrattar rått åt min fredagkväll. pratade med min lilla prinsessa ella också, som säger "you're having a sad dinner tonight, aren't you?".. det är illa när till och med 4-åriga ella fattar hur tragisk moster anna är.


-

kör en natt på avdelning 55 inatt. börjar längta hem till min säng nu, men jag är glad ändå!


-

lite bilder från helgen i Stockholm;




-

det är inte mänskligt att vara uppe den här tiden.. väntar på bussen och har dödsångest!


RSS 2.0