-

 -

 730 dagar <3

(hur barnsligt lycklig blir man inte av blommor liksom?)


-

har hunnit med att skriva tenta, plocka svamp med malin, rensa och laga svamprätter, ta en joggingtur runt ryd och städa hela lägenheten idag. effektivitet - javisst! nu kommer jag snart stupa av utmattning. skönt att ha en ledig dag imorgon. imorgon är det den 30 september. det innebär att jag och adam har varit tillsammans i 2 hela år. hur galet är inte det? tiden går fort, och jag är lycklig som få.

 - -


-

 -
 -
 -

min prinsessa älskar att bära runt kattleksaker i munnen och sedan slakta dom, sakta men säkert.. 


-

har hittad "riktig" sushi på hemköp i Ryd. 69 kr, och det smakar precis som det ska! farligt läge..


-

Var beredda på äckligt mycket blogg-inlägg den närmsta tiden - blogg.se's app har äntligen kommit!

För övrigt har låset på röda faran gett upp. Adam har precis fått skära upp det med en slö tång. Han är bäst!


-

jobbigaste helgen på länge. urartning på fredag, och sängläge resten av helgen. kom ur sängen runt halv sex igårkväll och var tillbaka där vid tio igen. jag ska aldrig mer dricka alkohol. på riktigt!


-

snorig och hostig, men överlever. har fått många glada besked senaste dagarna. ett som gör mig hur lycklig som helst, men som är lite hemligt. något annat som gör mig glad är att jag ska tillbringa två dagar på operationscentralen på US i slutet av november. ska få vara med på operationer. hur coolt är inte det? längtar sjukt mycket. senaste tiden har jag blivit mer och mer sugen på att utbilda mig till operationssköterska någon gång i framtiden. vem vet.

imorgon är det halvtidssittning med klassen som gäller. middag och eftersläpp på flamman. jag är överpepp! det bådar ju inte gott, men kommer bli hur kul som helst.


 -


-

det är över nu, min nyfunna hälsa har lämnat mig. förr i tiden var jag sjuk nästan hela tiden. alltid lite småfebrig och snorig. mysig. nu har jag hållit mig frisk i flera månader, ja hela sommaren till och med. det har aldrig hänt förut. jag har aldrig klarat en hel sommar utan en enda dag som sjukskriven. som sagt var, det är över nu. börjar bli snorig, hostig och har en sån där äcklig känsla i halsen - en blandning mellan att ha ont och vara torr i halsen. får panik varje gång jag ska nysa, för det gör så fruktansvärt ont då. överlevde dagens föreläsningar iaf. kanske pga att jag har överkonsumerat varmt té med citronhonung.

nu ska jag krypa ner i sängen och läsa. sovmorgon till ett imorrn. ibland är livet rättvist. 

- 


-

söndagnatt, och jag sitter med en alldeles för lång lista på saker som måste göras. lärandeplan ska skrivas, basgruppsarbetet måste göras och jag måste få ett grepp om statistik innan tisdagens föreläsningar. planering är inte min starka sida, tyvärr. skönt att jag inte har något i skolan imorgon.

hängt med maja hela dagen. letat lägenhet och spelat wordfeud. har även färgat håret på henne. skulle göra slingor, men det blev inte direkt som det var tänkt. imorgon måste hon till frisören.. det känns ju mindre lyckat faktiskt.

nej, dags att skriva lite lärandeplan kanske? mjovars.

 -


-

 -






















lördag

 -

 -

 -

 -

 -

haft en vacker dag ute i vackra berg. kramats med hugo, promenerat runt slussarna och njutit av att hösten är här på riktigt. så himla fint.


-

i've done it again! för fjärde terminen i rad slipper jag ha min praktik i motala. jäkligt skillat ska ni veta, eftersom praktiskt taget alla andra har varit där minst en gång. istället ska jag härja runt på rehab-avdelningen på US under 7 veckor i höst. hjärn-och ryggmärgsskador bland annat. hänga lite i brors kvarter. det kommer bli riktgt nice tror jag! lite skillnad från stressen på thorax kan jag tänka mig.

 -


-

äntligen fredag. är så sinnessjukt trött. den 3 timmar långa föreläsningen om statistik imorse tog all kraft ur mig. har även varit hos veterinären idag och fått lovis friskförklarad, inte ett enda litet rossel är kvar nu. hur bra som helst. nu ska jag snart lägga mig och sova. imorgon blir det våldgästning hos bror tillsammans med mamma och pappa. pussas och kramas med hugo står på schemat.


 -

och idag fyller denna raring 1 helt år. lilla, rara melker.


-

måste erkänna att det känns lite halvjobbigt att komma till skolan 8.15 för att ha föreläsning, och så dyker aldrig föreläsaren upp. man blir lite frustrerad då, speciellt om man har sovit sjukt dåligt och inte ens hade tänkt komma på föreläsningen. då blir man förbannat grinig helt enkelt.

jag och malin gör återigen ett tappert försök till att komma i form. köttade på med ett pass zumba och ett pass body balance idag, EFTER VARANDRA. malin var nära att spy, och jag hade dödsångest. body balance (som innebär att man står i tortyrliknande ställningar i 55 min som ger en mjölksyra som inte är av denna värld) var en spännande upplevelse. både jag och malin tyckte väl att avslappningen i slutet var lite märklig - en berättelse om hur man drunknar, typ..? "du sjunker sakta ner mot botten". men det känns fantastiskt skönt i kroppen såhär efteråt.


 -


jaa, 55 min av detta


-

 -

klappa takten alla bagarbarn, bullfest bullfest hela dan


-

 -

äntligen. 10 dagar medicinering är över. desvärre är lovis inte helt fri från sitt rossel än, men det går nog åt rätt håll. det har verkligen inte varit kul att tvinga in en spruta i munnen på lovis 2 ggr om dagen, och jag är så fascinerad över att hon inte ens har försökt att bita mig. ska tillbaka till veterinären på fredag på återbesök. bönar och ber över att det inte behövs någon mer medicin nu! det är ett avslutat kapitel för mig och lovis.


-

fin dag. fikat med amelie, dansat zumba med malin och cyklat hem i riktig höststorm (har skapat mig ben av stål sen jag skaffade min cykel). att adam fortfarande är här gör denna dag ännu finare. and that's all i have to say about that.  

godnatt.

-


-



det här tycker jag är så förbannat fint!


-

en liten lista (snodd från niotillfem) passar denna gråa dag

BRUKAR DU KOMMA I TID:
jaa, jag är en tidspessimist, vilket leder till att jag ofast är minst 10 min tidigare än väntat..

HAR DU BRA KONDITION:
neej. jag trodde det, men märkte senaste igår att jag har tappat ALL min kondition.

NÄR BLEV DU FOTAD SENAST:
tror det var i torsdags, när maja tog ett kort på mig framför en damm full med djur

HUR KÄNNER DU DIG NU:
trött

VANLIGASTE FÄRG PÅ DINA KLÄDER:
hmm, det är nog svart och grått (dags att styra upp kanske)

BLIR DU BRA PÅ KORT:
nej, verkligen inte, hatar att vara med på kort

NÄR OCH VARFÖR GRÄT DU SENAST:
inatt. att förlora min älskade moster har tagit otroligt hårt..

VAR DET PINSAMT ATT SVARA PÅ DET:
neej.

HADE DU EN BRA KVÄLL IGÅR:
jaa, jag och adam kollade på bridesmaids, sjukt rolig film.

DIN FAVORITDRYCK PÅ MORGONEN:
nypressad apelsinjuice - den bästa drycken vilken tid på dygnet det än är

KAN DU LAGA MAT:
jag måste nog säga att jag faktiskt börjar få kläm på det där med matlagning (tack vare malin). min chili con carne som jag lagade i veckan var to die for, helt klart! 
 
ÄR DU NYTTIG:
hahahahahaha

ÄR DU BLYG:
jaa, iaf när jag träffar människor för första gången, då är jag väldigt blyg. och när jag står och ska prata inför folk!

VILKEN TID GICK DU UPP IDAG:
10. hade nog sovit betydligt längre om det inte var så att lovis måste få sin medicin

VILKET TV-SPEL SPELADE DU SENAST?
donkey kong med malin.

VILKET TV-SPEL ÄR DITT FAVORITSPEL?'
super mario <3

HUR MYCKET KRÄVS FÖR ATT DU SKA BLI FULL?
förr i tiden krävdes det en hel del, men nu förtiden räcker det nästan med att jag luktar på lite vin..

HAR DU SPYTT OFFENTLIGT?
jajjemän, i mina unga år! nu var det ett bra tag sedan, som tur är. en gång råkade jag spy precis när två poliser kom förbi, men lyckades övertala dom att den låg där när jag kom..  

JAG SOVER:
otroligt dåligt för tillfället. vaknar minst 1 ggr/natt.

VAD SA DU SENAST?
"tänk att det redan har gått 10 år" (kollar på minnesceremonin av 11 september)

VAR DU PÅ FESTIVAL I SOMRAS?
nej, har aldrig varit på festival, NÅGONSIN! galet.

VEM RINGER DU NÄR DU ÄR ARG/LEDSEN?:
min syster sarah, sålänge det inte är henne jag är arg/ledsen på.

VAD SKULLE DU BEHÖVA NU:
MAT

HAR DU SNYGGA SKOR:
njaa, eller jag tycker ju såklart att mina skor är snygga, annars hade jag ju inte köpt dom. men andra tycker nog inte det

VAD VAR DET FÖRSTA DU SA I MORSE:
"loooovis, komsi komsi"

HAR DU SOVIT I DIN EGEN SÄNG INATT:
jajjemän

HAR NÅGON ANNAN SOVIT I DIN SÄNG I NATT:
jaa, adam <3

HAR DU KÖRKORT:
jaa, och har snart haft det i 3 år!!!!

ÄR DU ENSAM NU:
neej, har adam hos mig

VAD SER DU FRAM EMOT MEST DENNA VECKA?
att HEL2 är slut, så att man får börja med dom riktiga kurserna istället. ser fram emot att mamma och pappa troligen har vägarna förbi linköping någon gång den här veckan. har inte sett pappa sen i juni.

 -



-

helvetet har frysit till is, grisar kan flyga och jag har skaffat en iphone 4. jag har aldrig i hela mitt liv haft en nyköpt mobil, utan har bara haft begagnade. det var dags nu med andra ord. och ska det va, så ska det va. jag är så ruskigt kär i den och vi har mycket fint att se fram emot tillsammans!


 -


-

 -


vi har stora planer på G! nu håller vi tummarna, hårt!


-




The days get shorter and the nights get cold
I like the autumn but this place is getting old
I pack up my belongings and I head for the coast
It might not be a lot, but I feel like I'm making the most



-

 -

här har ni henne, röda faran. min älskling som har fått mig att åka till skolan med ett leende på läpparna trots att det är HEL-kurs. frågan är bara vem som har övergett och lämnat in henne på en cykelaffär som begagnad? hon är så himla fin så att jag börjar få onda aningar om att det kanske inte alls är någon som har lämnat in henne, utan att hon har blivit kidnappad och bortriven från någon människa här i linköping som saknar henne oerhört mycket. jag menar, nog är det lite mysko att det inte finns någon nyckel till låset? nu är hon min iaf, och jag kommer ge henne all min kärlek. det är något speciellt med "första gången"-köp. min allra första cykel som jag har köpt för mina egna pengar. jag känner liknande kärlek till min nya dammsugare och min nya hårfön. det är så vackert!


-

har 10 svåra dagar framför mig. var hos veterinären med lovis imorse, och min lilla flicka har fått en pencillinkur i förebyggande syfte så att inte hennes rossel utvecklas till lunginflammation. 2 ggr om dagen, i 10 dagar ska jag försöka få i min lilla råtta pencillin. HUR LÄTT TROR NI DET ÄR PÅ EN SKALA? tvångshålla henne och försöka få ner en spruta i munnen liksom. hon vrider, vänder och ålar sig ur mitt grepp gång på gång och tycker inte alls att det är särskilt smaskigt med pencillin. får inte blanda ut det i något annat heller. mina armar kommer vara sönderrivna, men jag är så glad över att det inte var något värre fel på lovis så det kan jag ta. fortsättning följer..


 -

 -
dag 1
men vad gör man inte för sina älskade djur?


-

orkar inte med allting just nu, för mycket känslor och tankar. som om inte de senaste veckorna har varit jobbiga nog, så måste jag få en akut tid till veterinären imorgonbitti. lovis rosslar på och verkar inte bli bättre. det är bara för många motgångar för tillfället..

-

kommer inte kunna äta på över en vecka! martina var så himla rar och bjöd mig på middag på en mongolisk restaurang ikväll, och jisses vad gott allting var. bufféer är farliga.

agerar sjuksyrra här hemma. min lilla lovis har gått och blivit rosslig, låter som en liten vattenkokare. inte bra, inte bra. har matat henne med ljummet té och honung.. blir det inte bättre så blir det ett besök hos veterinär, men det hoppas vi att vi slipper. orkar inte mer bekymmer just nu..  


 -


-

har besökt staden som gud glömde idag - åtvidaberg. en liten by på sisådär 8 000 invånare, 3 mil från linköping. HEL2 (en kurs) är igång och under denna kurs ska jag och min basgrupp förbättra
ungdomsmottagningen i åtvidaberg. skulle nog hellre vilja förbättra hela staden. stadsbussarna går en gång varannan timme, och en kebabrulle serveras med potatismos och kål i. vet inte om man ska skratta eller gråta?




-



kan vara en av världens finaste låtar


RSS 2.0