-

det är vidrigt kallt här hemma. jag och mamma har under dagen insett att det måste vara något fel på värmen i huset. pannan är troligen ur balans. och vad innebär det? JO, att det är ungefär 15 grader här hemma. ligger i tjocka leggins, pyjamas och tjock kofta under täcket. raggsockorna är självklart även på. men är jag varm? NEJ, jag hackar nästan tänder. jag är några minuter ifrån att hämta termo-braller och dunjacka. det är inte okej att vara lite lätt röd om näsan pga kyla när man är inomhus.

-

om jag inte uppdaterar denna blogg någon mer gång så är det pga att jag har frysit ihjäl

farväl


-

idag är jag harmonisk igen, men dödligt trött. min lilla timme jag hade tänkt att vara på dagis och iaktta barnen blev till en heldag med jobb! hur bra som helst! saknar faktiskt dagiset. alla är så rara och barnen är så söta. trodde dock att jag skulle frysa ihjäl idag. fryser fortfarande. gick utanför dörren imorse och trodde att det var sisådär 2 minus ute. grundlurad..

imorgon bär det av till linköping igen. ska julpynta lägenheten, sen blir det middag och vin med maja och sara. ska bli riktigt nice. sen åker jag till karlskrona på onsdag vid lunch (om nu inte tågen stoppas av all snö och kyla). långhelg hos min man. längtar till den dagen då vi slipper bo 30 mil ifrån varandra. längtar till den dagen då jag får pussa godnatt på honom innan jag somnar. just nu längtar jag mest av allt efter att få krypa in i hans varma famn, för jag fryyyser så förbannat.

nu ska jag ha kvalitetstid med mor min.

-

-


-

idag är jag inte trevlig att vara i närheten av. idag är jag elak. jag är på så dåligt humör och deppig. det här med att vara tjej är inte lätt alla gånger. inte när pms;en smyger sig på och man går i bitar över ingenting. jobbade inatt med, så har för lite sömn i kroppen också. underbar kombination. har varit sur och elak mot mamma hela kvällen, slängt på luren i örat på syster och varit orättvis mot adam. måste nog ringa honom och be om ursäkt snart.. livet som tjej är fan inte rättvist.

mitt dåliga humör började nog imorse när jag promenerade hem från jobbet i snöstorm. att köra bil över halva kommunen inatt var inte särskilt enkelt. snorhalt och 1 meters sikt framför bilen. kul.

nu ska jag ringa adam, sen sova och hoppas på att vara en harmonisk människa när jag vaknar. ska iväg till dagis imorgon och se hur barn har det. ytterliggare en rapport ska skrivas, denna gång om barns utveckling. baaaaah.

godnatt

-

har vaknat alldeles för tidigt idag. varit vaken i minst en timme. inte bra, inte bra. har inte tagit mig upp ur sängen än iaf, för det vägrar jag. måste få minst en ynklig liten timme mer sömn känner jag. så godnatt.

-

jobb 21-07 inatt. great! jag är i stort behov av lite extra pengar på kontot, helt klart. så ska snart sätta på mig mammas kläder (ja, för några jobb-kläder har jag ju inte hemma tydligen, frågan är ju varför jag har tagit med sånt till linköping?!) och promenera bort mot igelkotten. är faktiskt riktigt sugen på att jobba? är det nått som är kul så är det att jobba i nattpatrullen. fast sist jag jobbade var jag med om något väldigt dramatiskt. det var då en människa dog mitt framför ögonen på mig. håller tummarna, hårt, över att inte något liknande sker inatt.



-

idag hatar jag snö. man får hata snö när man har varit ute och skottat bort 100 kg snö från uppfarten. i flera dagar har jag suttit och myst här inne framför wii och fnissat lite rått åt alla grannar som har varit ute i snöstorm och skottat bort all snö. min taktik har varit att bara behöva skotta en enda dag, nämligen dagen innan mamma och pappa kommer hem. det jag inte har haft med i min planering är att ju mer snö som vräker ner, desto mer snö blir det på marken. så idag när jag begav mig ut för att få bort all snö så fick jag mig en rejäl chock. jag fick mig en rejäl träning också, för ni ska inte tro att det är enkelt att skotta bort flera dm snö. tog mig över en timme. jag har nog aldrig tyckt så synd om mig nästan. jag förstår inte hur plogbilen som åkte och plogade min gata hade hjärta att bara åka förbi mig utan att hjälpa mig.. han såg väl hur nära döden jag var?

men jag är glad ändå, för jag har genom ett under klarat den där tentan som gick käpprätt åt helvete förra veckan?! fråga mig inte hur. jag misstänker fortfarande att det har blivit fel någonstans. att jag har fått någon annans resultat.

justja, gick miste om en natts jobb pga snöskottningen. medan jag var ute och skottade för mitt liv så ringde dom från igelkotten. slänge mig på telefonen när jag såg det missade samtalet, men jag var för sen. nej men jag är inte bitter. inte alls..


 -

dagens outfit. jajjemän


-

 -


-

[18:47:07] Adam Olsson: har du sett tjejen som dampar över att hon inte har kläder?
[18:48:24] anna nilsson: haha, jaa
[18:48:31] Adam Olsson: påminner som fan om dig

min älskade rara pojkvän ska vara glad över att det är 38 mil mellan oss!

-

hemma i katrineholm igen. åkte tillbaka till linköping igår morse för lite seminarie och basgruppsmöte. seminariet var inställt, och basgruppsmötet var så himla segt. vettig dag. var kvar i skolan med maja och sara till fyra, sen åkte jag raka vägen hem och la mig och sov. vaknade upp vid åtta igen. skönhetssömn, jatack. hade inte med mig någon dator till linköping, så fanns inte mycket annat att göra än att sova.

idag fick jag äntligen lämna blod, efter 2 misslyckade försök. fick nästan lite panik efter x antal minuters stirrande på den gigantiska nålen som satt mitt i armvecket. jag ville bara dra bort den, fort. men som tur var så gjorde jag inte det. är nu 450 ml lättare (HA, några gram lättare inför min och emilias tävling ;). resten av dagen har jag umgåtts med hanna. hur trevligt som helst, man träffar henne alldeles för sällan. vi har suttit och nötit super mario hela kvällen. jag har aldrig insett hur beroendeframkallande det är. helt sjukt. ser fram emot min en och en halv veckas ledighet som jag har framför mig från och med idag. kunde inte komma mer passande!

tillbaka till mario´s underbara värld!

saknar förövrigt adam sådär fruktansvärt mycket ikväll..

-

justja, har glömt att berätta om min och emilias nya tävling. den som blir mest vältränd/går ner mest i vikt innan nyår vinner. blev lite full i skratt nu när jag läste emilias blogg. hon tror på allvar att hon kommer vinna. hahaha. dagens skämt!

-

varför går helgerna så himla fort? det känns som det endast har gått några timmar sen i fredagskväll. haft en helt underbar helg iaf, så jag ska inte klaga. igår promenerade jag och adam upp till elgiganten och köpte wii. jag är nu stolt ägare till ett rött vackert wii. jag och adam har nördat super mario hela helgen. adams lillebror är här nu, så dom sitter så gulligt här bredvid och spelar. har varit på middag hos adams mamma idag, mycket trevligt.

imorgon blir det tidigt tåg tillbaka till linköping för oss. jag ska ha kommunikations-seminarie och basgrupp, medan adam ska tillbaka till karlskrona. jag är så oerhört osugen på det. jag vill vara hemma och spela super mario istället..


-


-

gick in på aftonbladet och kollade nyss. dom har gått ut med bild på den mördade flickan nu. man får nästan lite ont i magen när man inser att man känner igen henne. hon gick ju i parallell-klassen i ettan på gymnasiet. förstår inte hur någon kan mörda en annan människa, och jag förstår verkligen inte hur någon kan mörda en familjemedlem. sitt barn. det är helt oförstårligt. och det där med hedersmord tycker jag är så himla konstigt. hur kan man få tillbaka hedern genom att mörda någon? jag skulle så gärna vilja veta vad som försegår i huvudet på en människa som mördar pga heder.. skulle vilja veta hur vilken mördare som helst tänker.  

härlig dag igår. fikade och gick på stan med emilia på eftermiddagen. köpte en underbar ring och en kavaj bland annat. sen kom syster hit på kvällen. vi åkte och handlade och kollade på idol. sen åkte vi och hämtade adam hemma hos sig. jag var sådär barnsligt lycklig över att träffa honom igår. som ett barn på julafton ungefär. hur underbart som helst. nu är han iväg och kollar på mobiltelefoner med sin pappa, så sitter och väntar på att han ska komma tillbaka hit. vet inte riktigt vad som sker ikväll. utgång eller inte?

nu blir det iaf sopranos!


-

puss


om 24 timmar är min älskling här. jisses vad jag saknar honom.


-

-


20.00, kanal fem. bakom kulissera på harry potter and the deathly hallows. lovely. jag kommer aldrig, aldrig växa ifrån harry potter!


-

back on plommonvägen. fick skjuts hem från norrköping av syster som var där med en kompis. hallelujah moment. hann med att träffa hanna en snabbis också, riktigt lyckat. varit uppe på maxi en snabbis och checkat läget (trängts bland alla andra giriga människor som letar extrapris). fläskfilé, räkor och massa avokado. apelsiner och julmust. det var så värt 30 min kö. helt klart!

fick inte lämna blod idag heller! dom stack mig med den gigantiska nålen, rotade runt i hopp om att finna en saftig ven, och la sedan av. dom tyckte inte att min kropp var i form för att lämna blod?! så ska dit på tisdag igen för ytterliggare ett försök. hur svårt ska det vara att lämna blod? dom gör det omöjligt för mig att vara en god människa!

nu ska jag fortsätta att dricka julmust och kramas med mina katter.

-

insåg precis att jag måste iväg och lämna blod imorgon. behövde avboka förra gången jag skulle lämna blod pga att jag hade vaccinerat mig. blev sådär galet nervös nu. är inte så överdrivet sugen på att få en gigantisk nål instucken i min arm, och jag är heller inte så sugen på att lämna bort 450 ml av mitt härliga blod. vilken annan dag som helst, men inte imorrn. men jag måste, för jag har inte lust att avboka ytterliggae en gång. hel-ve-te.



-


-

dagarna går så sjukt fort när man är ledig! har bara läst artiklar, kollat på sopranos och diskat idag. var iväg och solade och gick en promenad nyss också. tänkte gå en liten kort promenad, men bestämde mig för att kolla vart bussarna vänder för det har jag funderat mycket på.. hamnade långt, långt borta och inte alls vart jag trodde att jag skulle hamna (så det var ju bra att jag redde ut det så jag inte spenderar resten av mitt liv utan den vetskapen). orkade inte gå samma väg tillbaka, så chansade och fortsatte gå i tron om att hamna på stora vägen. icke. hamnade mitt bland alla radhusen konstigt nog. hur lätt tror ni det är att hitta tillbaka mitt i mörkret när alla hus ser likadana ut?! inte så lätt faktiskt. hittade till sist hem iaf, kall och utsvulten. men nu har jag mat i magen och en filt runt mig. anna goes glad igen.

ska börja packa ihop lite grejer som ska med mig hem i helgen. imorrn efter skolan flyr jag hem till katrineholm igen och agerar kattvakt. mor och far åker nämligen till egypten imorrn. ska bli mysigt att komma hem. ska pussa sönder fanny & stina. ska ha lite kvalitetstid med syster på fredag (blir väl även kvalitetstid med hennes odåga sigge..), sen kommer adam på fredagkväll. hur nice som helst. sen vill jag ut i helgen. har inte druckit en droppe vin sen september typ! dags att styra upp? svar ja!





sigge tror alltför ofta att han är en knähund..


-

hela lägenheten är full av nytvättade lakan och örngott. överallt. det är såna här stunder som jag inte älskar min lilla, lilla lägenhet på 27 kvadrat lika mycket..

ledig imorgon. kan nog inte förklara i ord hur skönt det kommer bli. ska ägna min dag åt att läsa artiklar om munchausen syndrome by proxy. obehaglig sjukdom, eller vad man nu ska kalla det. mammor (oftast mammor iaf) som låtsas att sina barn är sjuka för att få uppmärksamhet. dom kan till och med förgifta sina barn för att få fram symptom som passar någon sjukdom. riktigt obehagligt att läsa om!

nu ska jag krypa ner i sängen och kolla tv resten av kvällen. lovely.


-

gick käpprätt åt helvetet på tentan idag. skulle lägga om en cvk, och det gick så illa så det blev komiskt. examinatorn fnissade till och med! och det förstår jag att hon gjorde, för det var fail på hög nivå. men inte mycket man kan göra åt det nu. nu kan man istället krypa ner i fåtöljen med en filt och njuta av en ren lägenhet. fastän huvudet dunkar som aldrig förr, och varenda muskel i kroppen gör ont så har jag lyckats dammsuga och torka golven här hemma. jag blir så effektiv när jag är lite sjuk av mig. det är när jag måste städa som jag förresten älskar min lilla, lilla lägenhet på 27 kvadrat lite extra mycket. det går så snabbt och smärtfritt att städa här. klar på 20 min. ska väl ta mig ner till tvättstugan ikväll och slänga i en maskin med lakan också.

måste få tag på säsong 4 av house! måste, måste, måste.

-

dålig dag. tenta imorrn, och jag ligger nästan för döden. frossa och huvudvärk. legat nerbäddad i sängen nästan hela dagen. jag är så extremt känslig när jag inte mår bra. jag blir så himla dramatiskt, som ni kanske märker. egentligen ligger jag nog inte alls för döden..

imorgon håller vi tummarna för att jag ska få kateter som praktiskt moment på tentan. okej? eller sätta pvk.

-

såhär glad är jag när jag leker på clinicum

-

och såhär läskiga är dockorna på clinicum.

 -

och såhär mysigt har jag det i min lägenhet en kväll som denna


-

hade en så himla märklig dröm inatt. en sån där dröm som får en ur balans resten av dagen. en dröm som bara efterlämnar sig en mysko känsla som man inte kan få bort eller sätta fingret på. drömde att jag var gravid och födde en liten flicka. och det var något så speciellt med henne. hela drömmen höll jag henne i mina armar och bara tittade på henne. hade visst glömt att berätta för adam att vi skulle få ett barn också, det var lite komiskt. jag hade tänkt överraska honom och bara komma förbi med vårat barn. när jag vaknade upp förstod jag inte alls vart den lilla bebisen hade tagit vägen. allt var bara så himla konstigt!



 -


-

fredagkväll. hade varit fint om man hade helg nu. men icke. upp och iväg till skolan imorgon och vara där hela dagen. är väl kanske inte riktigt sugen på det nej. sen blir det middag med malin här imorgonkväll, det blir trevligare. 
 
hade det förövrigt kalasbra i norrköping hos slash. shopping på maxi och middag. härligt, härligt.  

nej, har inte alls lust att skriva här.

-

lazy day. spenderat min onsdag med att kolla på house, sova och baka bröd. välbehövligt. man behöver inte göra så mycket mer när det är kallt och vitt ute. imorgon packar jag väskan och tar bussen till norrköping efter skolan. slash's lya ska inspekteras. kvalitetstid så det bara skriker om det. det ska bli så fint att träffa henne. 

fredag och resten av helgen tänker jag tillbringa i skolan på clinicum och träna inför den praktiska tentan på tisdag. kul helg.

nu ska jag lägga mig och läsa slumdog millionaire. fruktansvärt bra bok!

godnatt.


-

-
-


varit hos malin ikväll på middag och dh. på måndag flyttar hon och hennes underbara katt casper tillbaka till örebro. jag tycker verkligen inte om det. verkligen inte.


-

-






är det bara jag som blir barnsligt lycklig av snö? världens sämsta skor att gå i snö i dock. har tagit mig fram pingvin-style för att komma någonstans idag. hala satskor. annars har det varit en vacker dag. hämtade ut fysiologitentan. vem hade trott att monster-tentan skulle bli den tenta jag har gjort bäst ifrån mig på? helt galet lycklig över poängen. helt lycklig över snön.


-



en sån här lycklig dag får man lyxa till det med hemmagjorda pannkakor

 -

anna <3 matlådor


-

hygienrapporten är inskickad. älskar att mentalt bocka av grejer från "att göra"-listan i mitt huvud. tänker ägna resten av eftermiddagen med att få saker från min mindre prioriterade "att göra"-lista gjorde. tillexempel kolla klart på säsong två av house! spännande, spännande. sen ska jag försiktigt börja med säsong 6 av sopranos. förra hösten bestämde jag mig för att hantera min arbetslöshet med hjälp av sopranos. som tur var så blev det inte mycket arbetslöshet, och inte heller mycket sopranos. det har alltså tagit mig ett år att komma till sista säsongen. nu är jag här, och jag är lite rädd. jag vill inte att det ska vara över snart. det är sorgligt när det tar slut.

OCH JAG HAR FÖR FAN KLARAT FYSIOLOGITENTAN SÅG JAG PRECIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JAG ÄR GODKÄÄÄÄND! ååååh, nu är jag sådär lycklig så jag nästan gråter!

-

från grabbig lägenhet i karlskrona till flickig lägenhet med bridget jones på tv. jag önskar att jag kunde packa ner adam i min väska och ta med mig hit varje gång jag åker hem igen. men nu går ju inte det, så jag får bita ihop. det är galet hur fort man ändå vänjer sig vid saker och ting. i augusti när adam flyttade så grät jag floder och trodde jag skulle dö nästan (ja, det var så dramatisk jag faktiskt var..). nu har redan 3 månader gått, och dom där 11 dagarna som existerar mellan gångerna vi ses bara flyger iväg. det bara rullar på, och jag är så himla lycklig.  

helgen har iaf varit super, precis som det alltid är dom här helgerna. och bussresan hem gick så fort, trots att jag satt bredvid en dam med minst sagt kraftig benstomme som tog all plats och som nästan gjorde att jag missade bussen från norrköping till linköping. men nu är jag hemma, och det är dags att hitta något ätbart innan jag somnar.

godnatt.

-

redan lördag. tiden går så fort när man är här. idag har vi bara plöjt igenom massa house-avsnitt och tagit det lugnt. man får när det är regnigt ute. igår kollade vi på the social network på bio. riktigt bra film! jag vill också vara snuskigt rik..

har skickat iväg adam för att köpa nattmat nu, sen blir det mer house. nice, nice.


-

på tåget mot karlskrona nu. fick nyss tre säten helt för mig själv. det tycker vi om. byte i alvesta om 20 min, sen vidare mot emmaboda och karlskrona. älskar mina resor till adam. dom är så mysiga.

varit i skolan och haft färdighetsträning idag. fick leka med cvk och något annat som jag inte kommer ihåg namnet på. kul var det iaf. nått annat som var kul var att jag lyckades träffa sara i några minuter på stationen innan hon åkte hem till katrineholm. jag saknar våra middagar, och jag saknar att ha henne i linköping.

förstår inte varför vissa känner att dom måste ljuga för en? såna onödiga lögner också. trist.


-

eftermiddagsfika med sara och maja

-

såhär mysigt har jag det


-

äntligen onsdag. imorgon är det torsdag, och jag sätter mig på tåget mot karlskrona efter skolan. bara tanken på det gör mig lycklig. men först ska jag försöka styra upp min lägenhet lite. det är en svinstia här, minst sagt. jag har bara inte orkat städa efter skolan dom senaste dagarna. idag hann jag dock lägga i två tvättmaskiner.

note to self; tvätta inte alla handdukarna samtidigt, och sen hoppa in i duschen.
 


-

nyfärgat hår. det luktar så gudomligt gott om nyfärgat hår. snälla malin var det som fixade det. vi har kollat på dh, färgat hår och käkat makaroner och köttbullar. trevlig afton. suttit i skolan mellan 9-19 idag. jag trodde mitt liv skulle börja efter den där äckliga fysiologitentan (som jag förövigt troligen får resultatet på imorrn..) men jag hade fel.

jag är så himla rädd för en man som bor här i ryd. den här mannen bor här i närheten tydligen, och han ger mig kalla kårar längs hela ryggraden så fort han dyker upp. imorse stod han vid bussen och sa hej och log det värsta leendet jag har sett. det är något så himla obehagligt över honom. något som inte stämmer liksom.  

nu ska jag snart sova.


-

gäsp. jag och maja satt med hygienrapporten till klockan sex idag. det blir några timmar det. imorgon kommer den nog bli så gott som klar. nice, nice.

imorgon ska nog malin få färga mitt hår. lite, lite mörkare. saknar mitt mörka hår.

godnatt

-

sitter på tåget påväg mot linköping nu. det är ganska mysigt att åka tåg på morgonen faktiskt. iaf när man har kommit förbi norrköping, och alla människor har hoppat av!

RSS 2.0