-

30 min på löpbandet, 15 min styrketräning, 20 min lek i vattenlandet med malin och 60 min motionssimning. att jag är slut i kroppen är bara en underdrift. men skönt är det. har inte hunnit träna någonting under praktiken och medan adam var här. men nu så, nu är jag back on track. jag och malin blev som två 10-åringar under vårat besök i vattenlandet. simmade under vattenfall och slängde oss på luftmadrasser utför rutschkanan. när jag var liten var jag ganska rädd för djupa vatten och vågade aldrig riktigt leka i rutschkanor och sånt. så det ska jag se till att jag tar igen nu! 

förutom träning har jag hunnit med en fika/lunch/tidig middag med maja. oerhört trevligt. blev en sväng till h&m efteråt. hittade ett par snygga mörkblå chinos för 99 kr. jag och maja testade även såna där hippa byxor och linne som sitter ihop. jumpsuit. inte ett dugg vackert.

nu ska jag läsa.



 -

jag var inte särskilt sexig i detta, bara så ni vet..


-

vaknade imorse och insåg hur trött jag är på sverige. det är bara grått och kallt här. antingen behöver jag få känna lite dofter av våren nu på en gång, eller så måste jag åka iväg på en weekend. eftersom alternativ 2 inte går att genomföra så måste alternativ 1 uppenbara sig snarast. allt jag kräver är att känna lite ljumna vindar och lite solsken mot mitt bleka ansikte. är det så mycket begärt?





så fort våren är här blir det rosa utanför mitt fönster.


-




hej, jag heter thelma och jag är väldigt glad i mat..


-

dödligt trött. att gå upp kvart över fem är inget som fungerar bra för mig. jag får dödslängtan helt enkelt. men så fort man kommer till thorax vaknar man oftast till lite som tur är. händer alltid grejer på avdelningen känns det som. jag och amelie glider mest runt och trakasserar varsin patient om dagarna. dom patienter som blir omhändertagna av oss får mycket uppmärksamhet minst sagt.

nu ska jag krypa ihop här i fåtöljen med en filt och kolla på svensson, svensson och njuta av ledighet fram till på tisdag. sen blir det matlagning och mys med mina små töser resten av kvällen.

arrivederci

-

godmorgon. ligger fortfarande i sängen. igår åkte adam hem så nu är man ensam här igen om man bortser från mina två ligist-flickor (som har lärt sig att klättra upp i min bokhylla och stöka till). tråkigt som alltid, men så härligt att säga hejdå vid katrineholms-tåget istället för vid tåget till karlskrona. har två pass på thorax framför mig. ikväll och imorgon. sen är jag ledig igen. jag tycker jag är ledig mest hela tiden för tillfället. är på thorax 2 pass, ledig 3 dagar, thorax 2 dagar, ledig 3 osv. det passar mig perfekt.

csn idag. ÄNTLIGEN! alla räkningar är betalade (ja, jag är snabb med det där) och några ynkliga tusenlappar är kvar. den här månaden har jag lovat mig själv att inte vara inne och sno pengar från sparkontot. ska, precis som alla andra, klara mig på csn. har laddat upp med massa matlådor i frysen och köpt pasta i mängder. jag får sluta lyxa till det så mycket helt enkelt.

nej, dags att ta sig ur sängen och få i sig frukost. jag sover alldeles för mycket har jag insett, det är därför jag är trött dygnet runt. somnade vid elva igårkväll och har sovit fram till halv nio. lovar att jag är mycket piggare imorgon när jag tar mig upp strax efter fem än idag.


-

 


-

händelserik dag på praktiken. tagit venprov (utan att det sprutade blod, plus i kanten till mig tack), EKG, varit på röntgen och sett en människa få igång sitt hjärta med hjälp av en defibrillator. armar och ben flyger, precis som på film. fascinerande.

är hur trött som helst. var på praktiken mellan 14-21.30 igår, och så upp 5 imorse för att befinna mig på sjukhuset igen 6.30. trött tjej. nu ska jag krypa ner i sängen och kolla solsidan med älsklingen. igår kom man hem till en städad lägenhet och en tom diskbänk. all disk borta. han är underbar.

godnatt.

-

underbara dagar. älsklingen är äntligen i mitt våld och vfu:n går framåt. får blanda antibiotika och ta prover. läskigt, men roligt. precis som det ska vara. har perfekt schema också. varit ledig sen i torsdags så jag och adam har haft tid att umgås. åkte ut till tornby igår och var på maxi och lite sånt. hittade ny bur till thelma och lovis. som sagt var, dom är bortskämda..

segt inlägg. nu blir det middag och film istället.


-

första dagen på vfu:n avklarad. hjärtklappning och hög puls. ska tydligen ha hand om egna patienter NU, PÅ EN GÅNG! kippar efter andan i ren panik här hemma..

nu ska jag sova, sen ska jag vänta på att klockan blir 22.00. då kommer äntligen älsklingen hit. upp klockan 5 imorgon bitti. helvete.

godnatt

-

alla hjärtans dag. började dagen med tenta, som gick åt helvete. men det var ganska väntat. sen har jag bakat piroger, dammsugit, torkat golv och städat undan massa. pluggat njurar och städat råttburen har jag också sysslat med. kul alla hjärtans dag helt enkelt. jag förstår inte hur orättvist det är. har tillbringat 21 år ensam på alla hjärtans dag. borde jag inte få tillbringa denna dag med adam liksom? jag tycker ju det. men vi får ta och fira på onsdag istället. på onsdag flyttar adam från karlskrona. så jädra underbart. resten av våren befinner han sig i stockholm istället, på mycket närmare avstånd. inga fler byten i alvesta. inga fler tågresor genom smålands mörka skogar. inget mer karlskrona.



puss


jag kan ju vara lite äckligt romantisk och tänka att varje dag med adam är alla hjärtans dag. för så är det. man inser det när man är ifrån varandra.


-

äntligen klar med all tvätt. mina lakan är lite, lite fuktiga men rena. jag tänker inte så långt känner jag när jag tar och tvättar ALLA lakan och kuddvar på en och samma gång. som straff får jag helt enkelt börja natten i lite fuktiga lakan. bör väl torka så småningom..


-



-

irriterad. hela jävla ryd har bestämt sig för att tvätta idag. sprunigt fram och tillbaka till tvättstugan hela dagen. satt till och med och väntade på att min granne skulle gå och hämta sin tvätt, och så sprang jag ner precis bakom honom för att haffa tvättmaskinen. men tror ni inte någon hinner före? helt galet. nu har jag iaf en tvättmaskin i mitt våld - den som går sönder hela tiden. vi håller tummarna att den funkar idag.

annars är det mest plugg & tenta-ångest som gäller idag. tenta imorgon. statistik. hmpf. ska hinna skriva ihop allt möjligt om njursvikt innan tisdag också. på onsdag kommer äntligen adam hit. längtar så himla mycket efter honom nu. det här med att inte ses på två helger passar inte mig. men har trotts allt haft en ganska fin helg.
träffade sara och fia igår och myste med saras små kattungar. underbart söta!

nu ska jag fortsätta plugga och springa fram och tillbaka till tvättstugan.


-

effektiv dag. gav mig ut i snöstormen idag och tog mig till skolan för lite kvalitetstid med maja och sara. det var en hel drös med folk från klassen i skolan. alla är så ambitiösa i min klass. fika och statistik-plugg blev det för min del iaf. mysigt. följde med sara och fia ner på stan sen och letade balklänning till damerna. hittade väldigt tjusiga klänningar och en väldig trevlig dam som sålde dom. hon kom in i provrummet till oss och berättade att hon tänkte dra av sisådär 1000 spänn från deras klänningar, men att vi inte fick låtsas om något för chefen var där. hur skön som helst.

nu har jag ätit kräftsallad och kollar på lets dance. fick ett sorgsamt samtal av mamma förut. en vän till familjen gick bort imorse. en underbar liten dam. har tänt mina ljusstakar här hemma som jag har fått av henne och känner mig lite ledsen i hjärtat helt enkelt.




-

tredje veckan i skolan avklarad, och jag är redan slutkörd. det bådar inte gott..

längtar till nästa vecka. både jag och adam har massa att stå i den här helgen, så vi hinner inte ses förens nästa vecka. adams sista helg i karlskrona, och jag har en vidrig statistik-tenta på måndag som jag måste plugga som ett svin till hela helgen. svider lite i hjärtat, men jag överlever. nästa vecka börjar min praktik också. ska vara på thorax-avdelningen här i linköping. hjärt/kärl/lung-operationer. kommer få ta emot patienter, förbereda dom för operation och vårda dom efter operation. studenter får ofta vara med på operationer och se hur det går till också. jag är pepp! ska bli så himla kul och intressant.

 -


godnatt


-

onsdagen snart avklarad. föreläsningar mellan 8-16. man blir ganska seg i huvudet av det. hade en föreläsning om njursvikt som var hur intressant som helst som tur var. en läkare och en patient som höll i den. patienten berättade om hur det var att leva med njurar som inte fungerar, och hur det var att få en ny njure. man blev nästan rörd när han berättade om hur det hade gått till. sånt tycker vi om att lyssna på. men tyckte synd om honom. han hade donerat bort sin ena njure till sin fru, sen hade den njuren han hade kvar börjat svikta och slutat fungera. grymt öde.

efter alla föreläsningar drog jag och malin till gymmet. 30 min på löpbandet, sen 60 min yoga. jäklar vilken träning yogan var. det ömmar i varenda cell i min kropp nu. på't igen nästa vecka, helt klart. nu ska jag krypa ner i sängen och se ett avsnitt av house.

godnatt.

-

jag. hatar. statistik.

-

det är kul att gå till skolan med världens klump i magen och känna att man har 3 timmar tortyr framför en. det är såhär mina tisdagar känns nu förtiden. orsaken stavas basgrupp. eller rättare sagt - ulla. hela basgruppen är livrädd för henne. luften går att skära i när hon är närvarande. jag vet inte varför egentligen. kan det vara för att hon sitter och antecknar vad man säger? eller kanske för att hon låter så aggressiv så fort hon säger något? nått är det iaf.

känslan av att ha överlevt en tisdag är dock oslagbar. promenerade hem från skolan i det fina vädret. skönt, skönt. imorgon är det föreläsningar och yoga+simmning som gäller. jag och malin börjar verkligen komma igång med träningen nu. igår dansade vi zumba (ja, fråga mig inte hur hon lyckades övertala mig till det, men kul var det iaf) och simmade. på torsdag blir det zumba och simmning igen, och fredag blir det att springa på bandet och simma lite. perfekt.

nu ska jag grotta ner mig i njurfysiologin. wish me luck!


-

träffat det nyaste syskonbarnet idag. hugo - 1 månad. jag älskar verkligen att mina syskon börjar skapa familjer. det här med att vara moster och faster måste vara bland det roligaste som finns. hugo var helt underbar (precis som alla mina älskade syskonbarn) och så himla fin. plus i kanten att bror bor i linköping. den här gossen ska jag sätta klorna hårt i.  

hann med en sväng i djuraffären (mina flickor är bortskämda..) och på ikea också. och ha kvalitetstid med mor, syster och jocke. mamma hade med sig en påse full av kurslitteratur som jag behöver den här terminen. hur underbart är inte det? hon hade lite böcker hemma som låg och skräpade. så nu slipper jag lägga ut 1500 på nya böcker. det räcker med att jag fick lägga ut 400 kr på en helt ny dator-sladd den här veckan. livet som fattig student är inte alltid vackert. 

nu ska jag finslipa lite på min lärandeplan som måste in på måndag, sen ska jag kolla på shrek 3!


 -

om jag var en prinsessa (adam, du vet att jag ÄR en prinsessa..), så skulle jag nog vara fiona.


-

wild fredagkväll. glider runt i raggsockor och lagar potatis & morötter i ugnen. underbart. haft föreläsningar halva dagen. vem lägger in föreläsningar på en fredag? hemskt. efter skolan drog jag och malin till medley - mitt nya träningsställe. DET NI! köpte årskort där idag. bad, pass och gym. utomhusbad har dom också. jag kommer att trivas på medley tror jag. beach 2011 - här kommer jag! idag blev det springa på löpbandet i 40 min (min gamla basket-kondition sitter kvar djupt inne i kroppen på mig känner jag) och 30 min styrketräning. promenad hem till malin sen efter det. slingade malins hår, med hjälp av en sån där sling-mössa. en timme tog det att plocka ur hennes hår genom mössan. och inte var jag smidig heller, så det var en timme i helvetet för henne. svårt ju.

nu väntar jag på att maten ska bli klar. helt vidrigt hungrig. imorgon kommer mamma och öhrnarna till linköping. vi ska ut och hälsa på lilla hugo. köpte en mjuk och söt gossekanin till honom idag. måste ju börja i tid om jag ska bli favvo-faster.

nej, nu svälter jag.

-

det går segt idag.. försöker läsa igenom nervsystemet och varför vi känner smärta. hur intressant som helst, men svårt. har fått tag på hel fel bok också, inte det bästa.


-

detta kanske ändå är orsaken till smärta?


-

mm, underbara torsdag. haft mardrömmar hela natten (varit i kairo och duckat för handgranater, sprungit till viktiga tåg men inte kommit någonstans samt hälsat på adam med brytna ben och pacemaker på sjukhuset) och vaknade upp helt ur form nu på morgonen. huvudet dunkar, det bränner bakom ögonlocken och jag orkar knappt lyfta ett finger. gissar på feber, som vanligt. skönt att ha en "ledig" dag idag. ska plugga, plugga, plugga hela dagen. och steka pannkakor. det är dagens plan.

solen skiner utanför fönstret och fåglar kvittrar. vår på G?

-

gjorde något så fruktansvärt dumt förut. jag la mig och blundade lite. jag trodde på allvar att jag skulle lyckas sluta ögonen i några minuter och samtidigt hålla mig vaken. fail. vaknade upp med ett ryck för en liten stund sedan, helt desorienterad. hade ingen aning om vart jag var, vilken tid på dygnet det var eller varför jag sov. så gick det med min plugg-kväll. nu orkar jag knappt hålla ögonen öppna ens.. misslyckad.  

godnatt.

-

det här med att ha två sussande råttor i famnen ger mig plugg-ro. mina töser börjar bli riktigt tama nu. dom ligger verkligen och sover i mitt knä just nu. hur mysigt som helst. själv läser jag om smärta och kollar på lasse winnerbäck hos plura och mauroo med ena ögat. snart ska jag stänga av tv:n och gå all in på smärta. jajjemän.

-

1 februari. det innebär att jag har överlevt januari - den värsta månaden på hela året. värt att fira. nu är februari här, och den månaden går alltid hur snabbt som helst. sen blir det mars och våren börjar smyga sig på. april innebär påsk och mer vår, sen kommer det helt plötsligt vara maj och födelsedag. rätt som det är kommer juni vara här och sommarlovet kommer vara i mitt våld. efter basgruppsmötet idag måste jag vara lite optimistisk för att kunna överleva våren. hur fan ska jag lyckas klara av den här terminen?

förutom ett mindre själsligt breakdown har dagen varit fin. svurit lite åt busschaufförerna här i linköping bara. hur kommer det sig att dom alltid kör iväg rakt framför näsan på en när man har sprungit likt en gasell för att hinna med bussen? idag var jag precis vid dörrarna när den åkte iväg. hur drygt är inte det?

nu ska jag snart sova. är så fruktansvärt trött, hela tiden. jobbigt. saknar redan adam, det är också jobbigt. bara att bita ihop.

godnatt.

RSS 2.0