-


-

en aning nedstämd. syster ringde för en stund sedan och berättade att hon kommer förbi och hämtar mina små älsklingar imorgon. mamma är tillbaka i sverige och vill ha hem dom.. fanny har äntligen slutat jama om nätterna, och det är mysigare än någonsin att ha dom här. jag är glada att emilia är här och fyller tomrummet lite. är glad överhuvudtaget att ha emilia i mitt våld igen. vi har det ganska fint ihop faktiskt.

-

jag vill inte ge tillbaka dom till mamma. hon kan köpa nya katter tycker jag..


-

huvudvärk i hela ansiktet. bakom ögat, i nacken, i käken. ansiktsvärk helt enkelt. ännu härligare att ingenting fungerar mot det. provat både treo och starka värktabletter från usa. det om något borde ju fungera tycker man. men icke. nu provar jag non stop´s istället..

andra ensamma helgen i linköping avklarad. jag får så mycket gjort i min ensamhet. min och adams distans är bra för mina studier har jag insett (fast ändå inte bra för min själ). jag har också insett att det var ett under att jag överlevde våren. hur orkade jag plugga och fara fram och tillbaka till katrineholm hela tiden? och hinna jobba på dagis lite då och då? och vara med adam så fort jag var hemma i stan? det är ett mysterium. i helgen är det iaf dags att våldgästa sörmland lite. mamma ska få sig en kram eller två. och så måste jag inspektera herr och fru öhrns nya lya ute i bie. jag kan fortfarande inte förstå att min syster har skaffat sig dom tre V;na. vovve, villa och volvo.


-

-


-

det luktar flottiga kakor i hela lägenheten. eftersom jag har glidit runt här på alsättersgatan i raggsockor och druckit té hela dagen, tänkte jag gå all in med min "pensionär-look" och baka kakor. något gick fel. eller fel och fel. jag blev bara otroligt äcklad av dom. och nu luktar det kakor i hela lägenheten som sagt var. och eftersom katterna fortfarande är hos mig så kan jag inte öppna något fönster och vädra. jag sitter med andra ord instängd i denna lukt. mums. ska tvinga emilia att äta upp alla nästa vecka när hon kommer tillbaka till mig. på tal om emilia så måste jag erkänna att det är lite tomt utan henne här. visst, välbehövligt (för oss båda två) att få vara lite själv i helgen, men det ska bli trevligt att ha henne tillbaka på måndag.

förutom att leva pensionärs-liv har jag pluggat, solat (älskar att bo 2 min från solariet), handlat och kollat på sopranos idag. säsong 5 är avklarad, och endast en enda liten säsong är kvar. det gör lite ont i hjärtat när jag tänker på att jag snart är klar med sopranos. det känns sorgligt. min nästa serie kommer bli house! så fort medicin-tentan är avklarad ska jag sätta klorna i doktor house, och se om han är nått att ha. i hope so.

 -

kakorna får mig illamående, men ack så fina dom blev..


-

fått så mycket gjort idag. pluggat massa, massa farmakologi, tvättat, varit ute och sprungit (känns lite mobbat att vara ute och springa i ryd en fredagkväll..) och lyxat till det med en riktig finmiddag såhär på fredagskvällen. stekt kyckling och svamp med potatis i ugn och sås. grönpepparsås förstås. så nu är jag mätt och belåten. ska kolla på "se upp för dårarna", sen ska jag fortsätta plugga lite. ja jag vet att det är fredag och att man borde göra något annat, men så skönt att få det gjort.



längtar till nästa fredag <3


-

någonstans i min lägenhet ligger det en katt och snarkar. jag kan bara inte lokalisera vart..

-

sådärja, nu är jag lite mer harmonisk. förmiddagen var ett enda utbrott. att få åka till skolan och sticka dockor så blodet sprutade (självklart hamnade jag med dockan som läckte så mycket blod så att det såg ut som om jag hade slaktat den totalt) var dock otroligt lugnande. lärde mig att ta blodprov och sätta pvk idag. gick förvånandsvärt bra också, så det var trevligt tidsfördriv. sen blev det lite plugg med kerstin och malin, och till sist middag ute på den godaste grekiska restaurangen i stan. gott, gott, gott.

nu har jag lyckats gjort klart alla uppgifter till måndagens basgruppsmöte, och ska snart ta tag i farmakologin. men först - how i met your mother.

-

idag är det en sån där dag då verkligen allt är dåligt. idag vill jag ha tillbaka förra hösten. jag vill bo hemma. jag vill åka och träna med emilia på friskis och svettis. jag vill inte ha 30 mil mellan mig och adam. jag vill inte plugga. jag vill inte bo i linköping. jag vill inte åka till skolan. jag vill ligga under täcket i fosterställning och bara tycka synd om mig själv. jag behöver en hel natts sömn.


-

dålig. dag.

-

mysig morgon med emilia. vi sitter och lyssnar på musik och dricker té. snart ska hon till jobbet, och jag till skolan. idag är det höst ute btw. underbart.

-

pust. fullt schema idag. varit i skolan på basgruppsmöte, sen hem och lagat den där baconröran som jag aldrig hann göra i fredags, sen diska, slänga i en tvättmaskin med handdukar, och plugga. har så äckligt mycket att plugga. ska även med emilia och kolla på lägenhet ikväll. helst av allt vill jag bara lägga mig under täcket och sova. huvudet dunkar, och ögonen svider.

nej, nu ska jag bege mig iväg mot tvättstugan.

-

jimmy åkesson. bara man tittar på honom förstår man att han har blivit otroligt mobbad som liten. sån jävla ful människa, både på insidan och utsidan. stackars sate.


-


-

regnig lördag här i linköping. jag och adam har varit på stan en sväng, adam har köpt sig en ny dator och jag en ny skjorta. ikväll ska vi iväg till carin på middag och kvalitetstid med min gamla basgrupp. ska bli riktigt trevligt. sen blir det hem för film och mys. älskar att ha honom här.

igår när jag stod på stationen tyckte jag att folk uppträdde lite mysko. 14-åringar stod på andra sidan tågrälsen och skrek, och alla stod bara och smålog och flinade. tittade mig om lite, och se på fan, bredvid mig stod visst en liten långhårig blond pojk i för små byxor (även kallad johan palm). det kom fram 4 små flickor som nästan grät och bad om att få krama om honom. det var nästan obehagligt. eller nej, det VAR obehagligt. vad är det med kändisar som gör oss vanliga människor sådär konstiga? jag blir rädd.


-

underbar morgon. ligger i sängen och dricker brämhults apelsinjuice och väntar på att alarmet ska dra igång. fanny ligger i fönstret och kollar på utsikten och spinner, och stina bara är. vi har haft en väldigt lugn natt. lampan här i mitt vardagsrum/sovrum har fått vara tänd hela natten, och fanny har knappt jamat ett ord. kan det vara så att min katt är mörkrädd? det skulle ju vara fint om det var så, och att det räcker med att ha lampan tänd för att hon ska vara lugn.

nu ska jag snar ta mig ur sängen och göra mig iordning. ska iväg till skolan och plugga lite med kerstin och malin. sen ska jag hem, laga baconröra som jag kan frysa in, och sen iväg till stationen för att möta min man. den här fredagen känns redan oerhört fin.

godmorgon

-

min älskade storebror har precis blivit pappa. jag har precis blivit faster. helt sjukt


-

justja, en positiv sak med att fanny håller mig vaken om nätterna;

ingen sömn = inga mardrömmar


-

somnade som ett litet trött spädbarn förut när jag la mig i sängen, och sov i 2 hela timmar. som tur var bestämde sig både fanny och stina att krypa upp i sängen och sova dom också, så jag slapp bli väckt. mamma ringde förut. är ju kattvakt för att hon är i usa hos syster och myser med ella och oscar. hade inte tänkt berätta för henne om hur fanny är, men jag kunde inte hålla mig. så nu sitter hon på andra sidan jorden och är orolig. snäll dotter jag är!

varit ute på en liten joggingtur ikväll igen. det firar jag med nygräddade våfflor, och ett stort glas apelsinjuice. livet är ganska härligt såhär på torsdagskvällen. ännu mer härligt att adam är hos mig inom 24 timmar. det här med distans är ganska mysigt ändå. man får nästan lite fjärilar i magen när det börjar närma sig. man längtar sådär vansinnigt mycket efter att få krama om älsklingen, och det är så värt dom där ensamma nätterna när man väl ses. ge mig imorgon, NU!

-


-

jag vet inte vad jag ska ta mig till. fanny slutar inte jama och skrika om nätterna, så jag får max 3 timmars sömn/natt. jag är helt slut. och jag vet verkligen inte vad jag ska ta mig till! snart kommer säkert grannarna börja klaga på mig. får inte jag en hel natts sömn snart så kommer jag dö. precis så känns det just nu. känner mig helt febrig och ynklig. ögonen svider. orkar inte plugga heller. börjar fundera på att vända på dygnet litegrann. ligga och plugga på nätterna, och sova efter skolan. nu måste jag iaf helt klart lägga mig och blunda lite.

godnatt.

-

nästan varje dag i skolan går jag förbi blodtappen - avdelningen där man lämnar blod - och tänker "hmm, det borde jag göra någon gång". igår bestämde sig jag och maria för att ta tag i det där och faktiskt göra det. så idag var vi förbi där för förberedelser, dvs lämna blodprov och skriva på papper. måste erkänna att hjärtat tog några extra dunk när nålen kom inom synhåll, men det gick bra ändå. ska tillbaka dit i slutet av oktober (om det nu inte dyker upp någon otrevlig sjukdom som HIV eller nått i mitt blodprov...) för att lämna 450 ml av mitt blod. ska bli spännande!

nu ska jag krypa ner i sängen med läxböckerna och göra en sista kraftansträngning innan jag somnar. att ha fanny här är inte bra för min sömn.. i helgen ska jag sova ut ordentligt, helt klart. men först ska jag läsa om hur man tar blodprov och ger injektioner, för det är precis vad jag ska pyssla med imorgonbitti. fast inte på människor, bara dockor.

over and out

-

precis beställt hem lite kurslitteratur. det känns som det är vettigt att lägga pengar på litteraturen den här terminen när det gäller barnomvårdnad och utveckling, eftersom jag vill bli barnsjuksköterska. det är så mycket roligare att köpa böcker när man tänker att man kanske kommer ha mycket nytta av det.

haft föreläsningar heeela dagen. min hjärna känns som mos. sitter och inväntar mörkret, så att jag kan ge mig ut på en liten joggingsväng här i ryd. ska nog ta det lite lugnare idag än förra gången dock.. har fortfarande träningsvärk, så ja, hyffsat otränad. fick springa som ett jäkla djur till bussen idag för att hinna med den, och blev helt slut. andnöd och allt. yes..

nej, nu ska vi se vem som åker ur biggest loser.

-

nu är snart min första ensamma helg i linköping avklarad, och jag har överlevt! har till och med varit lite mysigt. har fått massa plugg avklarat (låg och pluggade till sisådär fem imorse..) snörade på mig joggingdojjorna igårkväll också, och begav mig ut i ryd. nästa gång ska jag inte ha som mål att springa runt ryd utan att stanna.. (inte heller springa en lördagkväll när hela ryd är ute och festar på varenda gräsplätt) för första gånge någonsin spydde jag av utmattning igår?! trodde jag skulle dö, på riktigt. vet inte om jag sprang som aldrig förr, eller om jag bara är så otroligt ovältränad? vi hoppas att det var alternativ ett.

nu ska jag skriva ihop en sammanfattning om farmakologi, sen ska jag handla, fixa och dona lite. möta emilia vid stationen också. yay.


-

" - dom ska inte vara mina gäster, dom ska vara mina fans"

mysig grabb. jag spyr snart.


-

tiden bara rusar iväg idag. har hunnit hälften av allt som måste vara klart till på måndag, och ska försöka få klart andra halvan senare ikväll. först ska jag se på sandor slash ida som börjar på femman snart. och tills dess ska jag se klart på my super sweet 16 som jag råkade fastna framför nyss. en helt vidrig brittisk liten pojk som är äckligt otacksam och bara äcklig. jag sitter här och bara stör mig på honom. han är inte nöjd med någonting, och tvingar alla runt omkring honom typ svalka honom med papper och dammsuga framför föttena på honom. vidrigare människa får man nog leta efter.

-

googlade precis mardrömmar och orsaker och hittade detta;

Faktorer som ligger bakom mardrömmar

  • Vissa sjukdomar, som feber, eller mediciner kan trigga en mardröm.
  • Traumatiska händelser som skada, dödsfall i familjen, att bli utsatt för våldsbrott etc. är också en vanlig bakomliggande orsak.
  • Oro och farhågor eller stress är vanliga orsaker till mardrömmar.
  • Sigmund Freud hävdade att vi drömmer om de saker vårt undermedvetna fruktar eller åtrår, därför kan mardrömmarna och ångestdrömmar vara det undermedvetna som bubblar.
  • Vätskebrist kan också få igång mardrömmar, eller obehagliga drömmar på samma sätt som en uttorkad människa lider av obehagliga hallucinationer. Alkohol kan också orsaka mardrömmar, förmodligen för att det leder till just vätskebrist.

sista punkten - vätskebrist - tror jag kan vara orsaken som spökar hos mig. har vaknat hela veckan och varit så törstig så jag nästan dör på mornarna. hiva massa vätska idag och se vad som händer kanske? värd att testa. lite stress ligger nog också bakom mardrömmarna.

nej, vatten och plugg nu då, för att minska vätskebrist och stress. jajjemän.


-

mina mardrömmar bara fortsätter att hemsöka mig om nätterna. inatt blev jag nästan förlamad pga pilspjut i nacken, och så brann det på en skola som jag var instängd i. vaknade upp helt kallsvettig i natt och vågade nästan inte somna om. tog mig några minuter att inse att jag inte hade några djupa hål i nacken. har sovit hur dåligt som helst hela veckan. pust.

idag är det ingen slappar-lördag på alsättersgatan kan jag lova. har redan två omgångar tvätt upphängt i lägenheten. blir nog en tredje mot kvällen. sen ska det städas och pluggas. ska även försöka hinna med en joggingtur ikväll. och såklar mysa med fanny och stina. det är obeskrivligt mysigt att ha dom här. visst, alla mina kläder är fulla med katthår och det är ett evigt pjoskande med stina som morrar så fort det kommer ljud utifrån lägenheten (hon har lite svaga nerver och trivs inte i min omgivning, så hon har det lite svårt just nu), men det är inget emot hur mysigt det är att ha dom här.

för övrigt är detta min första ensama helg i linköping, någonsin. tog mig bara 7 månader. igår var malin här på middag och film. hemmagjorda hamburgare, det ni! blev riktigt gott, och var riktigt trevligt. idag ska jag dock klara mig själv hela dagen. tack gode gud att katterna är här. imorgon kommer även emilia och förgyller min tid. älskar't.

nej, nu blir det x antal timmar plugg. ska stänga av både två och datorn..


-

usch, läste precis på aftonbladet om två unga kvinnor som blivit påkörda av tåget. fick världens klump i halsen när jag läste slutet av artikeln - "anhöriga till kvinnorna har ännu inte underrättats". förstå vad hemskt. just nu kanske deras föräldrar och familj läser om det där, och försöker ringa till dom.. usch, så himla tragiskt. fy fan.

från och med idag, och tre veckor framåt, är jag kattvakt till mina älskade små ögonstenar. det är tufft att vara utan både adam och mina katter, så nu är jag harmonisk som iaf får ha katterna hos mig. nästa helg är jag dubbelt så harmonisk, då även adam besöker linköping.

nu - plugg

-

jag lyckades till slut ta mig upp ur sängen imorse, efter mycket om och men. haft en föreläsning, och kvalitetstid med slash. vi bokade ett grupprum som vi bara satt och skrattade i. efter en förmiddag med slash mår man bra. man har ont i magen och mår bra i själen. älskar att våra klasser tvingas ihop på föreläsningar.

anna goes förövrigt torris idag. 90% av linköpings studenter ska på kalasmottagningen ikväll. jag är en av de 10% som inte ska dit. dels lever minnet av fredagen kvar i mig (jag ska verkligen aldrig dricka igen), men måste även plugga som ett djur idag. medicintentan kommer närmare för varje dag som går. idag är det en sån där dag som jag känner att det kommer gå bra också. så därför ska jag gräva ner mig i diverse böcker nu på en gång.

arrivederci

-

jag är helt sanslöst trött. vet inte riktigt hur jag ska lyckas ta mig ur sängen idag. gäsp.

-

jag sitter och gråter till biggest loser. hej pms. jag har varit på så himla knasigt humör senaste dagarna. att man aldrig lär sig? nu börjar mitt knas-humör lugna sig lite.

har precis gjort mat. sallad på det mesta i mitt kylskåp som började se ljuset i tunneln. paprika, bönor, majs, lök, fetaost och såklart pasta och kyckling. riktigt gott faktiskt. räcker till matlåda imorrn, great.

nu ska jag plugga.

-

sömnlös natt. underbart.

-

ligger för döden i hasseldungen. har legat i fosterställning och sovit hela dagen (gick upp runt 18-snåret..) kul kväll var det igår iaf, men lite väl mycket vin i venerna.

nu blir det snart bio med älsklingen.

-

jag har hamnat mitt i en pojklägenhet. vart finns det någon bra spegel att sminka sig i? vart finns det en spegel, med ett väggutag tillräckligt nära för att koppla i plattången? vart finns all rendiskad disk? allt bara skriker män om den här lägenheten. men vad mer kan man tro när det är 5 killar som bor under samma tak? men även fast det inte finns bra speglar eller ren disk, så är det otroligt fint här. sisådär 4 meter i tak, vitt, snirklar i tak och på väggar, och utåtgående fönster. jag måste erkänna att jag faktiskt är imponerad över att det dock är så fint som det är. som sagt var, 5 killar under samma tak. det kunde varit katastrof här. dom har lyckats bra.

jag överlevde tågresan som ni kanske förstår, och är just nu i karlskrona. mysig stad. det gick nyss en orkester på gatan här nedanför, med två polismän (läs gubbar) spatserande fem meter framför. det var som taget ur pippi långstrump, med kling och klang.

nu ska jag vara ambitiös och plugga lite medan jag väntar på att adam slutar skolan.

-

första bytet avklarat. mot emmaboda. en mysko filur som var lite creepy och lite väl trevlig, som kom fram på linköpings station, kom förbi för en liten stund sedan igen. han sa bara "nu blir du ensam här", sen vände han och gick. eeh? vad är det för folk i omlopp idag egentligen?


-

sådärja, nu är jag på väg mot karlskrona. sitter på tåget mot alvesta nu. byte i alvesta, åka till emmaboda, byte där med, och sen är jag framme i karlskrona. halv elva ikväll. det var mysko stämmning på tågstationen. en tror jag skulle hoppa framför tåget bland annat. sen var alla människor konstigt trevliga.

molnen utanför tågfönstret är helt svarta. lite oväder på G kanske? syster har lite oväder hos sig iaf. någon storm som kommer inatt. håller tummarna att hon inte blåse bort.

nu - sopranos

-

jag har kommit in i en period då jag drömmer riktigt vidriga mardrömmar, varje natt. drömmer att jag blir innebränd, att jag blir sönderslagen inne på ett fängelse, är mitt i krig och sånt hemskt. jag tycker inte om det. inte alls. usch.

varit och solat nu på morgonen. äntligen börjar jag blir lite brun, bara några månader efter att alla andra i sverige blev bruna. men bättre sent än aldrig!

nu ska jag fortsätta på diskberget (ja, halva är fortfarande kvar sen igår..)

-

jag tror att jag har blivit vuxen dom senaste dagarna. jag har tagit tag i saker, och styrt upp mitt liv. varit vuxen och faktiskt köpt kurslitteratur istället för att bara låna från bibblan. jag har äntligen tagit tag i tentan och börjat plugga. jag har promenerat varje dag och varit nyttig. jag har haft klockan på ringning och försökt haft lite rutin på dygnet, även fast jag har varit så gott som ledig. jag har storhandlat och haft middagsbjudning, och jag har köpt ett tvättställ att torka tvätten på. är det såhär det är att vara vuxen?

jag har även skickat ett moget brev till min basgrupps-handledare och förklarat att jag tyvärr har fått förhinder och inte kan delta på fredagens basgrupp, men är öppen för att kompensera med hjälp av extra uppgifter. låter det inte jäkligt vuxet? jag har till och med dåligt samvete över att missa mötet. men vad kan man annars göra när man redan har biljett bokad till älsklingen?


-


-

-

förövrigt saknar jag min katt ganska mycket. inte så konstigt va?


-

bror och rebecka åkte hem för en liten stund sedan. var riktigt trevligt att ha dom här. först åkte jag och martin och handlade på maxi (jag behöver inte handla mat på flera månader nu tror jag), sen åkte vi och hämtade rebecka vid hennes jobb. fick en fin överraskning när jag packade upp varorna - sköljmedlet hade läckt i en av påsarna. min säck potatis luktade gudomligt, och likaså pastan. härligt. jag och bror lagade iaf till en härlig köttfärssås (som inte luktade sköljmedel). gick all in och gjorde en gigantisk köttfärssås som nu har paketerat sig i 5 olika matlådor. det kallar jag bra.

nu ska jag sakta men säkert ta död på diskberget som har tronat upp sig i köket.

-


-

morgonstund har guld i mun. elleeeer? tvingade upp mig för en stund sedan för haffa en tvättmaskin. mission accomplished. funderar på att lägga mig och plugga lite tills tvätten är klar. eller kanske få 40 min extra sömn? svårt beslut.

godnatt..


RSS 2.0